Асоціація футзалу Сумщини

BROCAR Вища ліга. Група Б. Підсумки 10-го туру

У суботу, 6 лютого, у спортивному комплексі Інституту фізкультури СДПУ ім.А.С.Макаренка відбулися два поєдинки заключного, десятого, туру групи Б BROCAR Вищої ліги. Саме за підсумками цих двох ігор мали визначитися підсумкові місця кожної з команд у турнірній таблиці, адже результат матчу «Lex VSK-СумБуд» – «Спартак» вже ні на що не впливатиме. Головна інтрига ігрового дня, звісно ж, полягала у визначенні третього «делегата» від групи Б до Суперліги зимового чемпіонату АФС, яка, нагадаємо, фактично є відбірковим етапом Другої ліги чемпіонату України. Кілька слів про останній матч у цій підгрупі ми ще напишемо пізніше, а ось проміжні підсумки туру можна і треба підбити вже зараз, адже подій для обговорення на сьогодні є цілком достатньо.

Розчарування туру – «Спартак» (Валіївка). Ймовірно, переважна більшість місцевих прихильників футзалу розраховувала побачити сьогодні у звітній підгрупі два неймовірно цікавих та інтригуючих поєдинки. Більш того, ми самі анонсували видовище вищої проби, яке просто не можна пропустити. Насправді ж, усі наші очікування яскравого футзального шоу дуже швидко змінилися на повне розчарування. Те, що відбувалося на майданчику спорткомплексу Інституту фізкультури СДПУ під час матчу «Спартак» (Валіївка) – «Технологія», не мало нічого спільного зі справжньою безкомпромісною боротьбою. «Спартак», вирішивши усі свої турнірні питання, вийшов на гру без цілої низки ключових виконавців. Як мінімум, сьогодні ми не побачили Шевкунова, Чугая та Смоляка, які у переважній більшості матчів цього сезону і робили різницю. Але навіть поправка на це жодним чином не може пояснити настільки слабку та безвольну гру «спартаківців». Навіть їх сумські одноклубники у відверто безнадійних матчах завжди билися до останнього, демонстрували емоції та характер, які доводили, наскільки важливим для них є результат на табло. У діях валіївців ми цього, на жаль, не побачили. Ну а «Технологія» зробила те, що і мала зробити. Було б зовсім прикро, якби «біло-сині» не зуміли взяти три залікові пункти у поєдинку з таким невмотивованим суперником. Ну і варто подякувати підопічним Михайла Жогла, за загострення інтриги у центральній грі туру, у якій обидві команди були змушені грати лише на перемогу.

Курйоз туру. Нещодавно наприкінці першого тайму матчу 16-го туру Екстра-ліги чемпіонату України між командами «ДЕ ТРЕЙДИНГ» (Миколаївка) та «Сокіл» (Хмельницький) після удару одного з гравців команди господарів м’яч влучив у ноутбук, за яким працював режисер прямої трансляції. Від потужного удару техніка зазнала серйозних механічних пошкоджень, а трансляція на тому і завершилася, адже в екстреному порядку знайти новий ноутбук, встановити усе необхідне програмне забезпечення та налаштувати з’єднання з камерами було практично нереально. Щось подібне, але, на щастя, у менших масштабах сталося сьогодні й у нас під час гри «Спартак» (Валіївка) – «Технологія». На початку другого тайму м’яч влучив у техніку операторів трансляції, після чого систему довелося перезавантажувати, а глядачі впродовж кількох хвилин були вимушені спостерігати чорний прямокутник на екранах своїх гаджетів. На жаль, від таких курйозів ніхто не застрахований, і добре, коли усе добре закінчується.

Матч туру: «BROCAR-STAR PEPPERS» — «CompService». А ось центральний матч туру цілком виправдав усі сподівання. Як мінімум, у плані боротьби та інтриги. Так, можливо команди не грали у якийсь красивий, відкритий футзал, але це й не дивно. У поєдинках з високою ціною помилки суперники зазвичай і діють максимально прагматично. Ймовірно, гра мала б пожвавитися після другого голу у виконанні «комп’ютерників», але їх суперник зрівняв рахунок майже блискавично, і усе знову повернулося до початкового стану. За підсумком цієї гри хотілося б повторити приблизно ту ж думку, яку ми озвучували у своєму анонсі. Ця перемога «CompService» зовсім не свідчить про те, що команда Олексія Тюріна зараз дійсно суттєво сильніша за «BROCAR-STAR PEPPERS». «Перці» теж мали цілком реальні шанси підвищитися у класі, але саме сьогодні обставини склалися саме таким чином. Можливо, номінальним гостям більше пощастило, можливо, у вирішальний момент зіграла свою роль індивідуальна майстерність того чи іншого гравця, а може бути й таке, що гравці «CompService» були краще налаштовані психологічно. У будь-якому випадку, хотілося б подякувати обом командам за яскраву гру та безкомпромісну боротьбу! За нею дійсно було цікаво спостерігати.

Гол туру – Валерій Карацюба («BROCAR-STAR PEPPERS»). У цій номінації відзначимо гол граючого тренера «перців» у самісінькому дебюті поєдинку, який, здавалося б, надасть команді позитивного імпульсу для подальшої боротьби. На жаль, з цим не склалося, але сам гол, забитий у звичному стилі Карацюби, дійсно вартий уваги. Фактично, сам Валерій і розпочав гольову атаку з позиції першого номера. Ну а завершилося усе технічним прийомом м’яча під себе після переводу з правого флангу від Ярослава Вензенка, просуванням на кілька кроків уперед і потужним ударом під дальню стійку. Класика!

Гравець туру – Олексій Тюрін («CompService»). Раніше ми не виокремлювали переможців у такій номінації, але зараз для цього є особливий випадок. У надзвичайно важливому, чи, як краще було б сказати, вирішальному матчі, капітан «CompService» зробив усе, що міг, для перемоги своєї команди. Гол + гольова передача, та й у ситуації з першим взяттям воріт Олексій зробив усе, щоб Ігор Маценко отримав можливість виконати щось схоже на хокейний буліт. Ну а на додачу до усього цього, Тюрін ще й врятував власні ворота вже на останній хвилині матчу, вибивши м’яч із самісінької «стрічечки», коли Денис Будко вже був готовий зрівнювати рахунок. Здається, додати тут більше нічого.

Коментарі закриті.