Асоціація футзалу Сумщини

BROCAR Вища ліга. Група Б. Підсумки 8-го туру

Минулої суботи, 23 січня, у спортивному комплексі Інституту фізкультури СДПУ ім.А.С.Макаренка відбулися матчі восьмого туру групи Б BROCAR Вищої ліги. Звітний тур не лише виправдав, а, мабуть, і перевершив усі наші очікування та сподівання, подарувавши доволі неочікувані результати, яскраві голи і, що найголовніше, справжню інтригу, яка тепер вже точно протримається до самісінького завершення першого етапу чемпіонату.

Неприємність туру. Разом з цілою низкою приємних подій, цей тур запам’ятається нам ще й одним доволі прикрим епізодом, про який ми вже повідомляли на нашому сайті. Мова, звісно ж, йде про травму, яку отримав Володимир Саєнко у матчі «Технологія» — «CompService». Як часто трапляється з пошкодженнями такого типу, воно було отримане, як то кажуть, на рівному місці, без контакту з кимось із суперників. Та від того, звісно, нікому не легше. У цій ситуації менш за все хотілося б розмірковувати, як така подія вплинула на підсумковий результат гри, та яким би він був, якби цього не сталося. Хочеться просто вкотре побажати Володимиру сили духу та якнайшвидшого одужання! Усі ми будемо з нетерпінням очікувати його повернення до спортивних справ.

Сенсація туру: «Спартак» – «Спартак» (Валіївка) 3:3. Насправді, до цієї номінації можна було б віднести одразу два матчі, але ми підемо трохи іншим шляхом, і розглянемо їх окремо. Ось ми нарешті й дочекалися перших очок, набраних сумським «Спартаком». Відверто кажучи, на звітній грі можна було б наочно демонструвати усю особливість або, якщо хочете, специфіку футзалу. У цьому виді спорту важлива кожна деталь, кожен нюанс, а підсумковий рахунок на табло далеко не завжди відповідає розвитку подій на майданчику. Ось і зараз валіївський «Спартак» ще на перших хвилинах цілком міг зняти усі питання щодо переможця, а у підсумку усе обернулося тим, що саме їх сумські одноклубники можуть шкодувати про втрачені два очки. Зараз не варто заглиблюватися у роздуми про те, що два голи сумчани забили з пенальті та дабл-пенальті (після добивання), а у окремих епізодах валіївцям відверто не щастило, бо є один простий факт – за дві хвилини до фінальної сирени Нелін і компанія вели у рахунку з різницею у два м’ячі. І яким би сильним не був суперник, підопічні Вдадислава Бєлоконя цілком могли дотягнути до тріумфального завершення гри, чого їм, звісно, неймовірно хотілося. Найбільш красномовною у цьому плані була міміка на обличчі Романа Павлюка після третього пропущеного м’яча. Неозброєним оком було видно, що цей результат для хлопців був важливий. Але, так чи інакше, справа зрушила з мертвої точки. Прийшла нічия – прийде й перемога.

«Двічі в одну річку не війдеш?». Якщо бути максимально чесними, то мало хто вірив у те, що «CompService» зуміє навіть не перемогти, а хоча б зіграти унічию з «Технологією» у матчі першого кола. Але тоді усі ми стали свідками першої у цьому сезоні справжньої сенсації. У тому, що «комп’ютерники» зуміють повторити свій міні-подвиг удруге, сумнівалися навіть ті, хто був у числі оптимістів минулого разу. Навіть у своєму нинішньому стані «технологи» усе ще є серйозною силою, і входять до переліку фаворитів групи Б. Можна не сумніватися, навіть самі Михайло Жогло та Євген Петраков визнають, що наразі їх команда перебуває у стані побудови або перебудови, але задача проходу до Суперліги перед нею просто не може не стояти. Статус зобов’язує. Та, незважаючи на увесь скепсис пересічного вболівальника, підопічні Олексія Тюріна розуміли, що відступати їм вже нікуди. У своєму анонсі ми вже розповідали, що навіть потенційна нічия була б для них не набагато кращою за поразку. Що цікаво, але, водночас, очікувано і логічно, граючи на перемогу, «комп’ютерники» зовсім не відійшли від своєї улюбленої манери гри. Бігти уперед, оголивши шаблі, було б не зовсім розумно, а тому гравці «CompService» віддали ініціативу супернику, терпіли, і очікували вдалої нагоди для контрвипаду. Футзал – не футбол, тут хоча б кілька небезпечних моментів біля воріт суперника обов’язково з’явиться. І вони дійсно з’являлися. Що цікаво, Тюрін і компанія зберігали спокій навіть тоді, коли до фінальної сирени залишалося буквально кілька хвилин, а рахунок усе ще був нічийним. У загальному розрізі матчу варто відзначити самого Олексія Тюріна, який цього разу зіграв дійсно по-капітанськи. Він і повернув свою команду у гру, чудово виконавши штрафний, і остаточно заспокоїв її, забивши у порожні ворота, коли «Технологія» пішла відіграватися. Фактично розіграш п’ятого польового нічого номінальним господарям так і не приніс.

Гол туру: Дмитро Богачов («Lex VSK-СумБуд»). Останнім часом гравці багатьох команд полюбляють розігрувати аут у відносно новий спосіб. Гравець, який встановив м’яч на лінію, залишає його набігаючому партнеру по команді, який виконує простріл або удар в отвір воріт. Такий метод узяли на озброєння і гравці команди «Lex VSK-СумБуд». Дмитро Богачов залишив м’яч на боковій лінії Олександру Яценку, і неочікувано для суперників увірвався до штрафного майданчика, звідки ефектно замкнув передачу ударом п’ятою у дотик! Ні Віктор Кириленко, ні його товариші по команді, до такого не були готові.

Інтригуюча розв’язка. За два тури до завершення першого етапу чемпіонату у групі Б склалася надзвичайно цікава турнірна ситуація. «Спартак» (Валіївка) та «Lex VSK-СумБуд» вже можуть готуватися до матчів Суперліги, а ось за третю путівку до «елітного» дивізіону до останнього будуть змагатися одразу три команди: «Технологія», «CompService» та «BROCAR-STAR PEPPERS». Що ще цікавіше, у останніх турах і «Технологія», і «CompService», зіграють з «BROCAR-STAR PEPPERS», а це означає, що долю путівки буде визначено саме в очній боротьбі колективів. Віддати перевагу якійсь із команд наразі просто неможливо, адже навіть перевага «технологів» над суперниками величиною у два залікові пункти зовсім не гарантує їм спокійного життя. Залишається лише спостерігати за неймовірною розв’язкою. На превеликий жаль, лише у онлайн-режимі.

Коментарі закриті.