Асоціація футзалу Сумщини

BROCAR Вища ліга. Група Б. Анонс матчів восьмого туру

У суботу, 23 січня, у групі Б BROCAR Вищої ліги буде зіграно матчі восьмого туру. Як і минулого тижня, поєдинки пройдуть у спортивному комплексі Інституту фізкультури СДПУ ім. А.С.Макаренка. Чим менше турів залишається до завершення першої частини чемпіонату, тим важливішими і відповідальнішими стають ігри практично для кожної з команд групи Б. Один лише валіївський «Спартак» вже зараз може почувати себе більш-менш спокійно. Ну а у боротьбі за ще дві путівки до Суперліги найближчі матчі можуть стати ледь не вирішальними.

23 січня 2021 року /субота/ Інститут фізкультури СДПУ ім. А.С.Макаренка
09:00 «Технологія» – «CompService»
Турнірну ситуацію «CompService» ми вже описували минулого разу. В принципі, суттєвих змін з того часу не відбулося. Для того, щоб розраховувати на вихід до Суперліги, «комп’ютерникам» було життєво необхідно зупиняти когось з топ-трійки. І ось зараз для реалізації цього завдання залишився останній шанс, адже у поєдинках зі «Спартаком» з Валіївки та «Lex VSK-СумБуд» зачепитися за очки не вдалося. Для того, щоб реально втрутитися в боротьбу за третє місце, підопічним Тюріна бажано перемагати. Нічия теж залишить примарні шанси на успіх, але у цьому випадку усе залежатиме від цілої низки обставин у матчах, що залишилися. Зокрема, треба буде сподіватися, що «Технологія» не візьме жодного очка у поєдинках з «BROCAR-STAR PEPPERS» та валіївським «Спартаком», а «BROCAR-STAR PEPPERS», відповідно, програє «будівельникам» та самим «комп’ютерникам» (ну і обіграє «Технологію», що вже зрозуміло з попередньої умови). Як ви розумієте, розраховувати на одночасний збіг такої кількості обставин особливо не варто. У такому випадку значно простіше спробувати зробити усе залежне від себе. Матч першого кола показав, що обіграти «Технологію» цілком реально. Тим більше, зараз через дискваліфікацію пропускатиме гру Петраков. Разом з тим, усі чудово розуміють, що простим це завдання може виглядати лише на папері. Насправді ж «Технологія», незважаючи навіть на свій теперішній стан, не з тих команд, які можуть двічі наступити на одні й ті ж самі граблі. Можна не сумніватися, що команда Михайла Жогла буде налаштована на реванш. Ну а враховуючи доволі непростий календар ігор на фініші першого етапу, «біло-сині» зроблять усе можливе, щоб вирішити питання потрапляння до Суперліги як можна раніше.

16:00 «BROCAR-STAR PEPPERS» – «Lex VSK-СумБуд»
У «BROCAR-STAR PEPPERS» ситуація приблизно така ж, як і у «CompService». З одного боку, вона ускладнена більш важким календарем матчів. Але є тут і свій позитив. На фінішній прямій «перці» зустрінуться з усіма прямими конкурентами, а це значить, що ситуація залежить лише від них самих, ні на кого сподіватися не потрібно. Можливих варіантів розвитку подій тут є значно більше, ніж у випадку з «комп’ютерниками». Враховуючи те, що в активі номінальних господарів вже є десять набраних очок, поразка не стане для них критичною, якщо «Технологія» теж втратить очки. За нинішніх обставин, саме «Технологія» є головним конкурентом і для «BROCAR-STAR PEPPERS», і для «CompService». «Будівельники», у випадку перемоги, достроково забронюють за собою путівку до Суперліги. Ну а враховуючи те, що в останньому турі підопічні Валерія Шепеля зустрічаються з сумським «Спартаком», право на помилку в них є. Окремо нагадаємо, що зустріч цих суперників у першому колі завершилася нічиєю – 2:2. До того ж, «Lex VSK-СумБуд» тоді зрівняв рахунок буквально за хвилину до фінальної сирени.

17:00 «Спартак» – «Спартак» (Валіївка)
Якщо якась гра і не потребує зайвих слів і пояснень, то це саме той випадок. Ці суперники наразі посідають полярно протилежні місця у турнірній таблиці. «Спартаківське дербі» у рамках першого кола завершилося перемогою валіївців з рахунком 10:0. Чи варто тут ще щось додавати, щоб показати реальне співвідношення сил у цій парі на даний момент? Перемога у цій грі вже офіційно виведе команду Ігора Шевкунова до Суперліги, і тоді у поєдинках з «Технологією» та «Lex VSK-СумБуд» можна буде вже спокійно награвати певні тактичні напрацювання, не хвилюючись про результат. Сумський «Спартак» вже зараз може спокійно готуватися до виступів у другому за силою дивізіоні АФС. У ньому суперники будуть вже трохи менш серйозного рівня, і ось там вже можна спробувати поборотися за очки.

Коментарі закриті.