Асоціація футзалу Сумщини

BROCAR Вища ліга. Група Б. Анонс матчів п’ятого туру

Вже завтра, 26 грудня, у групі Б BROCAR Вищої ліги буде зіграно матчі п’ятого туру. Перше коло у «вишці» промайнуло, наче один ігровий день, і саме цієї суботи у ньому буде поставлено крапку. За чотири попередні тури ми практично не бачили відверто прохідних ігор, за виключенням двох впевнених перемог валіївського «Спартака». Тож будемо сподіватися, що така тенденція збережеться й надалі.

26 грудня 2020 року /субота/ Палац студентського спорту СумДУ
12:00 «Технологія» – «Спартак» (Валіївка)
Відкриватимуть цей ігровий день «Спартак» з Валіївки та «Технологія». Для обох колективів важливість цієї зустрічі важко переоцінити. «Технологія» нарешті увірвалася у першу трійку, у якій вона, ми впевнені, хотіла б залишитися за підсумком усього першого етапу чемпіонату. Тому втрачати очки та пропускати вперед «Lex VSK-СумБуд», який, з високою долею ймовірності, має цього дня здобути перемогу, було б ой як небажано. У той же час, для «Спартака» ця гра стане другим поспіль надзвичайно серйозним випробуванням. Перше, як ви напевне пам’ятаєте, «спартаківці» провалили. У разі другої поразки номінальні гості можуть одразу ж опинитися на третьому, а то й на четвертому місці, і той неймовірний стартовий відрізок з трьох переконливих перемог вже ніхто й не згадає. Самі гравці це теж чудово розуміють. У такій ситуації, коли ціна помилки надзвичайно висока, можна очікувати й нічийного результату. Хоча попереду ще ціле друге коло. То чому б комусь не спробувати ризикнути?

13:00 «CompService» – «BROCAR-STAR PEPPERS»
І знову надзвичайно важливий поєдинок для обох суперників! Ці цілком банальні речі можна писати у анонсі майже до кожного поєдинку у групі Б. Але такі слова зовсім не назвеш, як то кажуть, притягнутими за вуха. І «CompService», і «BROCAR-STAR PEPPERS» мають розуміти, що саме в їхніх очних зустрічах, а також в зустрічах з сумським «Спартаком», їм треба ставити перед собою максимальні задачі, якщо вони, звісно, прагнуть потрапити до першої трійки. У поєдинках з іншими суперниками по групі легше вже точно не буде! Так, «комп’ютерникам» вже вдалося взяти там чотири очки, але у другому колі такий номер може й не пройти. Звісно ж, у ситуації, коли обидві команди рівноправно розраховують на перемогу, хтось має залишитися ні з чим. І ось тут дуже цікаво, хто буде готовий віддати усі сили задля досягнення бажаного результату. Справа у тому, що ця потенційна перемога більше потрібна, у плані турнірної стратегії, якраз номінальним гостям. У разі поразки «BROCAR-STAR PEPPERS» дозволять першій четвірці команд піти у відрив. І наздогнати їх потім буде дуже важко. «CompService», у свою чергу, може закріпитися на другому місці, або навіть вийти на перше. Знову ж, потенційно. І тоді у другому колі можна грати, скажімо так, по результату. Ось і вирішуйте, чого тут можна очікувати. Від себе лише можемо сказати, що сумно точно не буде!

17:00 «Спартак» – «Lex VSK-СумБуд»
Вище ми вже зазначили, що «Lex VSK-СумБуд» у цьому турі мусить брати три очки. У своєму звітному матеріалі до третього туру ми ділилися власною думкою про те, чому «Спартаку» так важко на цьому етапі розраховувати на якийсь позитивний результат. Тут можна надзвичайно прагнути перемоги, віддавати усі сили, але вище голови не стрибнеш. Можемо припустити, що «спартаківці» десь підсвідомо вже готуються до другого етапу чемпіонату, де протистояти їм будуть більш слабкі суперники. Ну а сам факт участі у першому етапі BROCAR Вищої ліги поруч з такими серйозними опонентами додасть молодим підопічним Владислава Білоконя неоціненного досвіду, якого вони ніколи б не набралися, граючи, наприклад, у Першій лізі. Ну а Андрію Неліну та Сергію Ретушняку, яких ми згадуємо ледь не у кожному своєму анонсі, цей досвід не надто потрібен. Вони й самі ще й як поділяться ним з тими, хто цього забажає. Якщо повертатися до оцінки перспектив «Lex VSK-СумБуд», то ризикнемо припустити, що «будівельники» не лише візьмуть три очки, але й нарешті увійдуть в омріяну топ-трійку турнірної таблиці. Для того, щоб давати такі прогнози, не треба бути надто сильними стратегами чи аналітиками, адже, як мінімум, один з теперішніх лідерів перегонів очки точно втратить. Основна боротьба у підопічних Валерія Шепеля буде попереду, а для того, щоб її продовжити, треба просто не оступитися зараз.

Коментарі закриті.