Асоціація футзалу Сумщини

BROCAR Вища ліга. Група Б. Анонс матчів сьомого туру

Як ми вже повідомляли, у неділю, 17 січня, поновляться змагання у BROCAR Вищій лізі. Першими на майданчик спортивного комплексу Інституту фізкультури СДПУ ім.А.С.Макаренка вийдуть команди групи Б, у якій цього дня будуть зіграні матчі сьомого туру. З анонсів поєдинків цієї підгрупи ми й розпочнемо.

17 січня 2021 року /неділя/ Спорткомплекс Інституту фізкультури СДПУ ім.А.С.Макаренка
10:00 «CompService» — «Спартак» (Валіївка)
Вже на початку другого кола першого етапу зимового чемпіонату «комп’ютерники» опинилися в такій ситуації, коли для того, щоб розраховувати на вихід до Суперліги, їм необхідно відбирати очки у когось з представників топ-трійки. Звісно ж, можна ще очікувати на те, що лідери раптово оступляться у протистоянні з кимось із групи переслідувачів, але краще усе ж розраховувати на власні сили. Зустріч з «Lex VSK-СумБуд» бажаного результату не принесла, а отже підопічним Тюріна тепер потрібно налаштовуватися на бій з валіївським «Спартаком» і «Технологією». Поєдинок зі «спартаківцями» у рамках першого кола, незважаючи на підсумкову поразку з рахунком 1:3, дав зрозуміти, що грати на результат з цією командою можна і потрібно, але для цього необхідно звести до мінімуму кількість своїх помилок. Що стосується команди Ігора Шевкунова, то вона, як ми вже зазначали, повернулася на переможний шлях. Потенційна перемога над «CompService» практично гарантує валіївцям прохід до Суперліги, а отже мотивація в них буде неабияка.

11:00 «Технологія» — «Lex VSK-СумБуд»
Класика сумського футзалу. Про принциповість цих зустрічей вже було сказано і написано надто багато, аби вкотре повторюватися. Тим більше, склади команд поступово оновлюються, а це відчутно позначається на градусі протистояння. Зараз більш доцільно зосередитися на розгляді теперішніх турнірних перспектив обох колективів. Наразі і «Технологія», і «Lex VSK-СумБуд» входять до «прохідної» трійки групи Б, і випереджають своїх найближчих переслідувачів на чотири і п’ять очок відповідно. В принципі, такої переваги поки достатньо для того, щоб почувати себе комфортно обом колективам, а відповідно їх зараз цілком влаштувала б і нічия, але тут є кілька нюансів. Справа у тому, що «Lex VSK-СумБуд» не тільки має у своєму активі на одне очко більше, але й вже зіграв у другому колі з одним з прямих конкурентів («CompService»), що значно полегшує «будівельникам» життя. А от «Технологія» зіграла лише з сумським «Спартаком», а отже усі важливі матчі у неї ще попереду. Враховуючи це, зробимо припущення, що саме для «технологів» ця гра буде більш важливою. Також варто нагадати, що на другому етапі чемпіонату «золоті» очки зберігатися не будуть, а отже у цьому плані результат очної зустрічі команд не матиме принципового значення.

12:00 «Спартак» — «BROCAR-STAR PEPPERS»
У «BROCAR-STAR PEPPERS» нинішня турнірна ситуація практично аналогічна до тієї, яку ми описали вище для «CompService». Різниця лише у тому, що команда Тюріна зараз гратиме з валіївським «Спартаком», поразка від якою ще не буде критичною, а от «перці» – з сумським. І ось тут ні про яку втрату очок не може бути й мови, адже потім потрібно буде вигравати ледь не усі матчі, що залишилися. А суперники там будуть, м’яко кажучи, більш серйозні. Але давайте будемо дивитися на ситуацію не лише з одного боку. Ніхто ж не казав, що «Спартак» вже змирився з нулем у графі набрані очки, і планує так і завершити перший етап чемпіонату. Номінальні господарі теж будуть битися, а у ситуації, коли відсутній психологічний тиск, пов’язаний з необхідністю виконати певну турнірну задачу,зазвичай і грається легше. Нагадаємо, що у цій зустрічі допомогти «Спартаку» не зможе Сергій Ретушняк, якого було вилучено у грі з «Технологією».

Коментарі закриті.