Асоціація футзалу Сумщини

BROCAR Вища ліга. Група Б. Анонс матчів шостого туру

У неділю, 3 січня, відбудуться перші у 2021 році ігри зимового чемпіонату Асоціації футзалу Сумщини. У групі Б BROCAR Вищої ліги цього дня буде зіграно матчі шостого туру, яким відкривається друге коло першого етапу змагань. Звісно ж, «постсвяткові» матчі мають свою специфіку і дуже часто завершуються досить неочікувано, але ми усе ж спробуємо оцінити шанси команд у цих протистояннях. Тим більше, тепер ми вже можемо орієнтуватися на зустрічі суперників, які відбулися в рамках першого кола. Отже, починаємо.

3 січня 2021 року /неділя/ Палац студентського спорту СумДУ
12:00 «Lex VSK-СумБуд» – «CompService»
Вже у першому турі ми стали свідками першої міні-сенсації, коли «CompService» зумів зіграти унічию з «Lex VSK-СумБуд». Тоді ще ніхто навіть не здогадувався, що нічийна серія «будівельників» розтягнеться аж на три тури, а «комп’ютерники» за кілька тижнів здивують усіх нас ще більше, здолавши «Технологію». У підсумку підопічні Тюріна йшли по турнірній дистанції, впродовж двох турів випереджаючи номінальних господарів майбутньої зустрічі, і лише на фініші першого кола більш досвідчений суперник усе ж вирвався уперед. Що можна сказати напередодні анонсованої гри? Перш за все, потрібно розуміти, «Lex VSK-СумБуд» вже усвідомлює, що до протистояння з «комп’ютерниками» потрібно підходити максимально відповідально. Жодної недооцінки такого суперника бути не може, адже найменша недбалість може у підсумку дуже дорого коштувати. По-друге, команда Валерія Шепеля зараз перебуває у гарному психологічному стані. Поєдинок з валіївським «Спартаком» мав повернути хлопцям впевненість у своїх силах. «CompService», у свою чергу, теж зрозумів, що за повної сконцентрованості та самовіддачі грати можна з будь-якою командою. Та й за поразку від «BROCAR-STAR PEPPERS» було б вкрай важливо реабілітуватися.

13:00 «Технологія» – «Спартак»
Анонси матчів за участі «Спартака» у нас завжди виходять дещо подібними. Воно і не дивно, адже у ситуації з такою запеклою турнірною боротьбою кожна з команд підгрупи розглядає поєдинок з аутсайдером як «залізну» можливість узяти чергові три очки, втрата яких може стати вирішальною. Але давайте не будемо забувати дві речі. По-перше, зустріч зі «Спартаком» у першому колі зовсім не стала для «Технології» легкою прогулянкою. Так, команда Михайла Жогла тоді створила велику кількість серйозних гольових моментів, але у підсумку тоді усе завершилося скромною перемогою з рахунком 1:0. І хто дасть гарантію, що цього разу події розвиватимуться по-іншому? По-друге, будь-яка серія має властивість колись завершуватися, і низка поразок «спартаківців» теж колись має перерватися. А от коли це трапиться – інше питання. Так чи інакше, фаворитом цього протистояння була і залишається «Технологія», яка продовжує боротьбу за вихід до Суперліги. Тим більше, зараз після невеликої перерви має повернутися до складу Петраков, від присутності якого залежить дуже багато. Але записувати в актив фаворитів чергову перемогу ще до початку гри ми б не радили.

14:00 «Спартак» (Валіївка) – «BROCAR-STAR PEPPERS»
Валіївський «Спартак» почав цей чемпіонат гучно та упевнено. Команда виграла три стартові гри, забивши в них аж дев’ятнадцять (!) голів. Першими тоді були обіграні якраз «перці», у воротах яких Суходуб і компанія розписалися шість разів. Але далі усе пішло не так легко та спокійно. «Lex VSK-СумБуд» влаштував дебютанту справжній холодний душ, давши зрозуміти, хто тут старожил і фаворит, та й ослаблений склад «Технології» обіграти не вдалося. Ось тепер і загадка, наскільки дійсно потужний цей «Спартак». В принципі, втрата очок у зустрічах з «будівельниками» та «технологами» не є критичною, адже до Суперліги можна пройти якраз у компанії з ними. Але чи вдасться зараз у другому колі повторити такі невимушені перемоги над рештою суперників? Чомусь є відчуття, що 9 з 9 повторити вже не вийде. І «BROCAR-STAR PEPPERS», і «CompService» будуть битися до останнього, адже їх претензії на потрапляння до Суперліги нічим не гірші. Більш того, суто гіпотетична перемога «перців» цього тижня дозволить їм наздогнати валіївський колектив за кількістю набраних очок. Так що гра має вийти дуже цікавою! Як цікаво й те, у якому складі підійдуть до неї номінальні господарі. Як показала практика, відсутність Суходуба є для них дуже відчутною.

Коментарі закриті.