Асоціація футзалу Сумщини

BROCAR Вища ліга. Анонс матчів середи

У середу, 10 лютого, у BROCAR Вищій лізі буде зіграно одразу три гри. Вже традиційно пройдуть вони у спорткомплексі Інституту фізкультури Сумського державного педагогічного університету ім.А.С.Макаренка. У групі А двома поєдинками відкриється програма тринадцятого туру, ну а у змаганнях у групі Б нарешті буде остаточно поставлено крапку.

10 лютого 2021 року /середа/ Спорткомплекс ІФК СДПУ
18:30 «Сумихімпром-СДПУ» – «Явір» (Група А)
У групі А за два тури до завершення першого етапу чемпіонату головна інтрига, як ми вже неодноразово відзначали, полягає у визначенні останнього, шостого, учасника Суперліги. Наразі на омріяну путівку претендують «Явір» та «Громада «Попівська сільська рада», які, за якимось неймовірним збігом обставин, мають зустрітися в очному поєдинку в останній ігровий день. І ось саме завтра ці команди мають вирішити, з яким очковим багажем вони підійдуть до вирішального матчу першої частини сезону, і, відповідно, який результат цього матчу кожну з них буде влаштовувати. Наразі «Явір» відстає від свого прямого конкурента на два залікові бали, а це означає, що проти «педагогів» краснопільцям потрібно грати лише на перемогу. Цей сезон вже показав усім нам, що час від часу сенсації можуть траплятися навіть у тих матчах, де на них зовсім не очікуєш. І якщо «Явір» втратить очки, а «Громада «Попівська сільська рада» раптом здобуде перемогу над «Агросвітом», то уся ця історія може завершитися вже завтра. Сказати, що задача, яка буде стояти перед номінальними гостями, має легкий вирішення, язик не повертається. Те, що підопічні тренерського дуету Гладов-Кравченко додають від гри до гри, видно неозброєним оком. Та й давайте не будемо забувати, що у зустрічі цих команд у рамках першого кола переміг якраз «Сумихімпром-СДПУ» (5:2). Для не лише номінальних, але й реальних господарів майданчика, ця зустріч може мати серйозне турнірне значення лише у тому випадку, якщо команда Олександра Стрибака та Сергія Шатьорного на другому етапі чемпіонату залишиться грати у Вищій лізі. Ось тоді «синьо-білі», у випадку повторної перемоги, отримають цілком солідний аванс.

19:30 «Lex VSK-СумБуд» – «Спартак» (Група Б)
У групі Б ще минулої суботи було вирішено абсолютно усі питання, а тому зустріч «спартаківців» з «будівельниками» буде мати статус тренування з підвищеною відповідальністю. Важко сказати, чи дасть тренерський штаб «Lex VSK-СумБуд» відпочити своїм лідерам, як це кілька днів тому зробив валіївський «Спартак». В принципі, значно доцільніше, на нашу думку, було б зібратися в оптимальному, або наближеному до того, складі, і відпрацювати певні тактичні заготовки. Але то вже суто особиста справа Валерія Шепеля і його підопічних, які мають краще знати, як їм вчиняти у такій ситуації. Ну а «Спартак» може просто грати у своє задоволення. Жодного турнірного значення ця гра для них вже теж не матиме. Хіба лише можна спробувати замахнутися на першу у сезоні перемогу. А чому б і ні, якщо суперник не буде викладатися на максимум своїх можливостей?

20:30 «Громада «Попівська сільська рада» – «Агросвіт»
«Громада «Попівська сільська рада», на відміну від «Явора», може підходити до майбутньої гри у більш спокійному стані. Так чи інакше, наразі саме представники Конотопського району мають перевагу над своїм опонентом за усіма показниками. Це стосується і згаданого вище відриву величиною у два залікові пункти, і, звісно ж, перемоги у очному матчі першого кола. Підопічні Едуарда Ожога виходитимуть на гру, вже знаючи, як зіграв їх прямий конкурент у боротьбі за путівку до Суперліги, а тому будуть більш-менш розуміти, який результат буде для них прийнятним у грі проти «Агросвіта». Звісно ж, суперник у хлопців буде не просто серйозний, а, як показує турнірна таблиця, найсильніший у цій підгрупі (як мінімум, станом на зараз). Та, як показує приклад того ж «Явора», і з таким суперником можна грати. Для підопічних Максима Мисловського, який в останніх іграх знову повернувся на футзальний майданчик у якості гравця, завтрашній матч не матиме суттєвого турнірного значення. Проте, знаючи хлопців, які зібрані у складі «Агросвіта», можна бути переконаними, що вони зроблять усе можливе для того, щоб завершити першу частину чемпіонату саме на першому місці. Формально воно ніяких дивідендів команді не принесе, але хоча б у плані психологічної впевненості такий результат був би важливим. Звісно ж, фаворит у цій парі очевидний, але, разом з тим, не можемо не відзначити, що у першому колі перемога над «Попівською сільською радою» (саме за рахунком) далася теперішнім номінальним гостям не надто просто.

Коментарі закриті.