Асоціація футзалу Сумщини

Артем Фаренюк: “Завжди приємно приїздити до розташування збірної”

Універсал “Урагану” Артем Фаренюк підбив підсумки двох перемог збірної України у матчах зі зібірною Молдови.

– Артеме, як відомо, ти пропустив минулі збори “синьо-жовтих“. З яким настроєм цього разу вирушав до табору збірної?

– На жаль, в останній момент товариські матчі з угорцями мені довелось пропустити, тож на цей збір вирушав з чудовим настроєм, адже хотілося здобути перемогу та показати хорошу гру. В національній команді панує хороша та дружня атмосфера, тому завжди приємно приїздити до розташування збірної.

– Як оціниш товариські матчі збірної в Запоріжжі?
– Як в першій, так і в другій грі ми створили багато гольових моментів. Та якщо в першій нас дещо підвела реалізація, багато нагод змарнували, то в другій виглядали більш зіграно, покращили взаєморозуміння на майданчику і, як наслідок, продемонстрували видовищнішу гру та реалізацію. Якщо говорити в цілому, то, попри підсумковий результат обидвох ігор, збірна Молдови є хорошим суперником. До того ж, у цих матчах вони не могли розраховувати на низку основних гравців, тому, напевно, й не зуміли показати свій максимум.

– У другому матчі ти відзначився дублем. Що цікаво, обидва м’ячі були забиті на добиванні. Володієш особливим гольовим чуттям?
– Я б не сказав, що маю якесь особливе гольове чуття. Думаю, просто вдавалось опинитись “у потрібний час і в потрібному місці”. 

– Твоя “четвірка” складалась з гравців різноманітних клубів – Єрьомін та Малишко грають в чемпіонаті Білорусі, Журба в “ХІТі”. Довго довелось звикати до них на майданчику?
– Насправді ні, адже на те вона і збірна, що сюди приїздять гравці з різних клубів. Всі хлопці професіонали своєї справи, знають як правильно рухатись на майданчику, тому довго звикати до манери гри один одного не довелось. 

– Це була остання репетиція напередодні старту у відборі до Євро-2022. Які завдання стоять перед командою у відбірному циклі?
– Як і завжди, завдання перед командою одне – перемогти і кваліфікуватися на Євро. Саме до цього й будемо прагнути у поєдинках майбутнього відбірного циклу.

– Суперниками збірної у відбірному циклі будуть Хорватія, Данія та Албанія. Як охарактеризуєш ці збірні?
– Відверто кажучи, зі збірними Данії та Албанії я не надто знайомий, тому їх складно оцінити. А от з хорватами ми не так давно грали товариські матчі. Можу сказати, що це добротна команда з фізично витривалими та тактично підкованими виконавцями. Думаю, саме хорвати будуть основними конкурентами в боротьбі за вихід на Євро, але, звісно, не потрібно недооцінювати Данію чи Албанію. Вони теж можуть припіднести сюрпризи. 

– Майбутній відбір проходитиме у форматі матчів з роз’їздами. Це додасть інтриги та цікавості поєдинкам?
– Думаю, так, буде цікавіше. По-перше, для того, щоб кваліфікуватися на Євро кожній команді потрібно зіграти більшу кількість поєдинків. По-друге, на відміну від попереднього формату, тепер не буде однієї країни-господаря, тому всі будуть у рівних умовах і проведуть однакову кількість ігор як вдома, так і в гостях. Звісно, хотілося би проводити матчі з глядачами, відчувати підтримку трибун, але зараз це неможливо. Маю надію, що зовсім скоро глядачі повернуться на трибуни.

Пресслужба НФК “Ураган”

Коментарі закриті.