Асоціація футзалу Сумщини

Анонс першого туру Другої ліги чемпіонату Сумської області з футзалу

Дорогі шанувальники футзалу, раді повідомити вам, що вже цими вихідними стартує Друга ліга Зимового Чемпіонату області з футзалу. В якій прийме участь відразу 24 колективи, що є абсолютним рекордом для Другої ліги, для порівняння минулого сезону було 16 команд. В цьому році було вирішено розбити команди на три групи: А, В і С по вісім колективів в кожній, де вони зіграють між собою в два круга, за підсумками яких сформуються пари плей-офф.

Як бачимо досить рівні групи, що складені як і з добре знайомих нам команд, так і новачків. Тож в першому анонсі хотілося б поговорити не про самі матчі, а про окремі команди й групи в цілому.

Група А. Умовно цю групу можна розділити  на 3 підгрупи команд. В першу ввійдуть скажімо так вже обкатані чемпіонатами АФС колективи. Це “LIKARSKE”, “Peroff” та «Зірка”. Всі  вони зовсім нещодавно ставали чемпіонами, Лікарське минулого сезону виграло Першу лігу Зимового чемпіонату, так з того часу багато що змінилось, чимало основних гравців покинуло команду , але сподіваємось, що амбіції переможців у підопічних Едуарда Підлужного збереглися, і вони будуть одними з фаворитів цієї групи. “Peroffдосить класно провів останню частину Літнього чемпіонату, й заслужено став переможцем в Третій лізі, але памятаючи минулий саме Зимовий чемпіонат, до підопічних Дмитра Ігумнова є питання, адже   остання сходинка  в групі В зовсім не те чого ми чекали від цієї команди, і в цьому сезоні є впевненість, що вони це доведуть, адже це один з найбільш зіграних колективів, кістяк якого Фесюн-Волченко-Качайло грають разом чималу кількість років. Ну й фаворитом в цій групі виділимо команду “Зірка”. Яка минулого року якраз й виграла Другу лігу в групі А, плюс класно провели літній чемпіонат, та що найголовніше здається зберегли свій склад, і такі майстри як Грищенко й Брухно повинні робити результат.

До другої підгрупи віднесемо молоді колективи цього чемпіонату,це: ДФК Динамо (Білопілля), ЕФК-Олександрія та Грифони, переважна більшість гравців це молоді хлопці 2004-2006 року народження від яких можно очікувати чого завгодно, тож дуже цікаво буде спостерігати за цими командами.

Ну і командам Сумиобленерго -КПР та Вікторія (Липова Долина) віддамо статус “темних конячок”, адже перші лише влітку провели свій перший чемпіонат, по якому важко зробити висновки, що очікувати від цієї команди зараз. А Вікторія взагалі буде дебютантом чемпіонату області, з чим ми їх і привітаємо.

Розклад першого туру групи А.(Всі матчі відбудуться в Спорткомплексі СДПУ)

04 листопада 2023 року, субота

13:00 LIKARSKE” –  “ЕФК-Олександрія”

05 листопада 2023 року, неділя

09:00  “Сумиобленерго -КПР” – “Зірка”

11:00   “Peroff” – “ДФК Динамо” (Білопілля)

13:00 “Грифони” – “Вікторія” (Липова Долина)

Група В. Не менш цікавою виглядає й група В, відразу ж тут виділяється команда “Хлібодар”, яка встигла наробити галасу в Літньому чемпіонаті, та гравці що робили тоді результат вже розійшлися по іншим клубам, тож записувати степанівців в явні фаворити групи не будемо, проте “Хлібодар” завжди славився кузнею своїх кадрів, тож очікуємо й зараз побачити досить амбітний колектив. А ось кого хочеться записати в фаворити цієї групи так це “Колос” Северинівка, та є одне “але”, якщо гравці які є в заявці цього колективу відвідають всі матчі. Адже Півненко, Свистун, Саралієв досить гучні прізвища, як для Другої ліги, плюс не забуваємо про амбітного тренера  Андрія Чертка. Також досить боєздатною виглядає команда “Фортуна”, підопічні Владислава Лавруся класно провели Літній сезон, де пограли з серйозними суперниками, ніби вдалося зберегти склад, тож здається в Зимовому чемпіонаті в них повинно бути все добре. Також не можемо пройти повз  команди “Вальхалла”, юні гравці, також молоді президент команди та тренер в особі Дмитра Лушпи та Дениса Лупача, тож можливо це спрацює, будемо спостерігати. Patriotsпісля дебютного Літнього чемпіонату, де вони як дебютанти проявили себе непогано спробують свої сили в Зимовому, та не будемо забувати, що вони втратили свого лідера Ігора Резніка, який був лідером на полі й забивав більшість мячів своєї команди. Тож подивимося як вони вирішать цю проблему. “Аквітан”, “Слобожанщина-Агро” та “Колос” колективи, що можуть здивувати, перші ще з дебютного свого сезону почали досить непогано себе проявляти і продовжують тримати цю марку, “Слобожанщині” з року в рік ми прогнозуємо непогані виступи, але постійно чогось бракує команді, тож можливо цього разу… Ну а “Колос” може як й зіграти 0:0 з “СумДУ”, так і програти 1:10 “Patriots”, що ми побачили влітку.

Розклад першого туру групи В.(Всі матчі відбудуться в Спорткомплексі СДПУ)

05 листопада 2023 року, неділя

12:00 “Колос” (Северинівка) – “Аквітан”

14:00 “Слобожанщина-Агро” – “Хлібодар” (Степанівка)

15:00 “Колос” (Підліснівка) – ”Вальхалла”

17:00 “Фортуна” – “Patriots”

Група С. Відразу зазначимо дебютанта в цій групі команду ФК Соборна й одразу побажаємо їй вдалих виступів. Також дещо видозмінилася команда з Лебедина, тепер вони називаються “Лебединські ковбаси”, змінилася в них не тільки назва але й склад, команду в порівнянні з Літнім чемпіонатом залишили Легкий та Шульга, тож подивимося ким Валерій Глух буде закривати ці позиції. З фаворитів тут хотілося б виділити “Елітбуд” та “Оріон”, які минулого сезону були на провідних ролях в Другій лізі, щось подібного очікуємо і цього сезону. Не будемо й забувати про команду “Валедіанс”, яка вже є досить досвідченим колективом, й в цьому році команда святкувала 10-річчя. Тож чому б не зробити собі подарунок у вигляді  медалей Другої ліги. Також не будемо списувати з рахунків “ТРО Суми”, адже у команди вистачає досвідчених футзалістів, тож Змисля і компанія сто-відсоткові претенденти на медалі. “Антифутбол” напевне найбільш емоційна команда чемпіонату АФС, те як вони сприймають перемоги або поразки не залишає нікого байдужим, як буде цього сезону сказати важко, але команда вже втратила свого головного бомбардира Сергія Зеленського, тож подивимося хто тепер стане лідером команди.Ще однією командою, яка розпочала виступи в АФС з Літнього чемпіонату є «Моноліт», продовжить вона й зараз, влітку були не найкращі результати, тож зараз є можливість все виправити.

Розклад першого туру групи С.(Всі матчі відбудуться в Спорткомплексі СДПУ)

04 листопада 2023 року, субота

14:00 “Антифутбол”  – “Валедіанс”

15:00 “ТРО Суми” – “Моноліт”

05 листопада 2023 року, неділя

10:00 “Елітбуд”  – ФК”Соборна”

16:00 “Лебединські ковбаси” – “Оріон”

Коментарі закриті.