Асоціація футзалу Сумщини

Анонс першого туру Вищої ліги Чемпіонату Сумської області з футзалу!

Вже цієї неділі, 20 листопада, стартує черговий сезон у Вищій лізі Чемпіонату Сумської області з футзалу! Цього року  за чемпіонство Вищої ліги буде боротися 10 колективів. В порівнянні з минулим роком, їх було одинадцять, але «Forza» та «BROCAR-STARPEPPERS» цього сезону вирішили дещо понизитися у класі, та виступити у Першій лізі. Натомість приєднався літній чемпіон АФС – команда «Сумигаз». Тож, як підсумок маємо десять боєздатних колективів, кожен із яких може боротися за найвищі місця.

Також змінився і формат чемпіонату, цього сезону він пройде в два кола за підсумком яких ми дізнаємося переможців. Тож кожна гра матиме дуже вагоме значення.

Перед першим туром досить складно прогнозувати якісь результати, або визначати фаворитів протистоянь. Тож ми  вирішили поспілкуватися з гравцями команд щодо їх очікувань від сезону, та про стан справ у їхніх колективах.

Олександр Смолінський (капітан команди «Сумиобленерго»): «В першу чергу хочеться наголосити на тому, що війна внесла серйозні корективи в склад нашої команди. Чотири представники нашого колективу знаходяться в лавах ЗСУ і беруть активну участь у відвойовуванні територій нашої країни! Велика подяка хлопцям за те що вони роблять!!! Кожний матч будемо грати за себе і за них, і чекати їхнього повернення!!!

Тож для того щоб доукомплектувати команду були залучені декілька новачків. Як завжди керівництво команди на чолі з тренером Євгенієм Хабовцем ставить завдання змагатися в кожному матчі на максимумі і досягати максимально високих цілей. Безумовно це не проста задача, але будемо старатися!

Щодо суперників: з року в рік дуже стабільний склад команд, дуже сильна ліга, високий рівень виконавців. Тому очікуємо безкомпромісну боротьбу від першого до останнього туру.

Що стосується особисто мене, то я нарешті повертаюсь. Через травму коліна за грою команди протягом минулого зимового і літнього чемпіонату довелося спостерігати з тренерської лави, допомагаючи хіба що порадами та емоціями, але зараз вже почуваю себе добре, тому  з першого ж туру буду пригадувати що таке Сумський футзал!

Бажаю всім розпочати змагання без травм, і хай перемагає Сумиобленерго!!!)))

А якщо серйозно то можливість грати в улюблену гру в наш час  – це вже перемога для кожної команди!

Слава ЗСУ! Слава Україні!»

Віталій Ханюков (гравець команди «Lex-VSK»): «У першу чергу хотілось би подякувати Збройним Силам України, всім тим, хто захищає Україну, за можливість займатися улюбленою справою в цей складний час.

Футзальний клуб «LEX-VSK»завжди ставив для себе найвищі цілі в усіх змаганнях, де ми брали участь. Але даний чемпіонат області команда використає як перехідний етап в своїй історії. У порівнянні з попереднім сезоном, в силу різних обставин, клуб не може розраховувати на 7 провідних футзалістів. Тому, на наступний рік ставимо за мету початок формування нового боєздатного, амбітного колективу, котрий буде боротися за найвищі місця в усіх змаганнях. На даний момент ми знаходимось на етапі повного перебудування, в силу цього важко говорити про якісь конкретні цілі на цей чемпіонат. При цьому, обов’язково будемо боротися в кожному матчі та грати тільки на перемогу, незважаючи на суперника.

Всім миру та скорішої Перемоги»

Ігор Шевкунов (капітан команди «Україна» Токарі): «Всі наш колектив знають,  як команду  «Форест», але через фінансові проблеми наша команда буде виступати під назвою «Україна» Токарі», дякую Кругляк Д.Ю що не залишився в стороні і зберіг наш колектив. Задача у нас одна – виходити на кожну гру та перемагати, якщо будемо в призерах то це буде дуже хороший результат. Є декілька підсилень на цей сезон, хто саме, залишимо поки в секреті. Всім командам  хочу побажати удачі в сезоні, і грати без травм.

Ну і найголовніше, щоб ця  війна скоріше закінчилась і ми всі відсвяткували перемогу, Слава Україні! Слава ЗСУ!»

Артем Бугай (капітан команди «Сумихімпром-СДПУ»): «Від чемпіонату очікуємо повернення нормальності у життя. Ні для кого не секрет, що ми одна з наймолодших команд чемпіонату, тому головним нашим завданням є виховання молоді, яка попри війну повинна бути цілеспрямована, активна у навчанні та спорті»

Щира подяка Нашим Воїнам, що боронять Україну, Слава ЗСУ!»

   Олег Новіков (капітан команди «Третій тайм»): «В сьогоднішніх умовах добре, що команда збереглась, тому будемо намагатися витиснути максимум в сезоні. Всі команди високого рівня, тому фініш в топ-3 був би чудовим результатом. Дай Бог нам не завадять сьогоднішні реалії і чемпіонат буде хорошим»

Максим Мисловський (тренер команди «Технологія-Агросвіт»):«Очікую, що попри складну ситуацію в країні, нам вдасться повністю дограти чемпіонат, я впевнений що він буде дуже цікавим, всі команди рівні, важко виділити когось одного, так як літній чемпіонат показав, що всі команди на даний момент виглядають однаково. Що стосується команди “Технологія-Агросвіт”, то ми як і попередні роки будемо старатися виграти чемпіонат. На жаль я не граю повноцінно уже два роки, але зараз приймаю участь в новій для себе ролі, і ми разом з командою будемо намагатися завоювати золоті медалі чемпіонату області. Для цього потрібно буде здобувати максимальну кількість балів в кожному матчі»

Олексій Тюрін (граючий тренер команди «КомпСервіс»): «Команда Компсервіс приймає участь з першого розіграшу чемпіонату АФС, не дивлячись на ці важкі часи для нашої країни, цей сезон не став виключенням.

Першопочаткові цілі – це зміцнення кістяка команди, налагодження ігрових зв’язків і отримання ігрової практики і досвіду. В порівнянні з минулим зимовим чемпіонатом ми зазнали кадрових змін, команду залишили – Моісеєнко, Міщенко, Тимченко, частково Ясько, Бібіков, Стрижак. Поповнили наші ряди – голкіпери Волков, Міненко та універсали Журба (не той, що з «Хіта»), всім нам знайомий Когулько та молодий і преспективний Яценко . Як бачите склад зазнав суттєвих змін, але ніхто не збирається просто відбувати номер, кожну гру будемо грати як останню і тільки на перемогу, а як воно складеться сезон покаже.

Ну і звісно хотілося б подякувати нашим Збройним силам, за можливість займатися улюбленою справою»

Дмитро Луценко (гравець команди «Сумигаз»): «Наша команда в своїй більшості складається з футболістів, які приймали участь в чемпіонаті області з футболу, а деякіі зараз продовжують догравати фінальний етап, тому багато часу на підготовку до Зимової першості не було.

Після великого поля трішки незвично грати в залі, але команда провела декілька спільних тренувань і зіграла декілька товариських матчів, тож маємо надію, що по ходу сезону будемо тільки прибавляти.

Колектив у  нас дружній і згуртований, більшість футболістів з літнього чемпіонату залишились у команді, плюс приєдналося декілька новачків, які повинні підсилити команду.

Задача у нас на цей сезон бути якомога вище в турнірній таблиці, показуючи при цьому хорошу гру, і перемагати в кожній із них, а там  побачимо як складеться»

Олег Блажко (представник команди Громада «Попівська сільська рада»): «Початок нового сезону – це ще один крок до нашої перемоги. Навіть у важкі часи українці є сильною, вольовою нацією. Воїни ЗСУ продовжують звільняти землі України,а ми демонструємо гарну гру, яка стала поштовхом для команди і надала впевненості у собі. Попереду важливий шлях, але, головне, ми рухаємося в правильному напрямі. Спортивний фронт-це відповідальність,командний дух та любов до України»

Олександр Береговий (гравець команди «Явір» Краснопілля): «Від цього сезону очікую на рівний чемпіонат. Команди в Вищій лізі зібралися дуже хороші, всі гравці знають один одного, тому повинно бути цікаво. Перед стартом кожна команда непогано підсилилася, тому на мою думку сезон повинен бути сильним  та з боротьбою до останнього туру»

Також відзначимо, що в неділю перший тур Вищої ліги буде не повним, гра Громада «Попівська сільська рада»  –  «Явір» Краснопілля- перенесена.

20 листопада 2022 року /неділя/ Легкоатлетичний манеж СумДУ

10:00 «LexVSK»  – «Сумиобленерго»

11:00 «Третій тайм»  – «Технологія-Агросвіт»

12:00 «Україна» (Токарі) – «Сумихімпром-СДПУ»

13:00 «CompService» – «Сумигаз»

Коментарі закриті.