Асоціація футзалу Сумщини

Анонс матчів стартового туру Суперліги АФС

Ось нарешті ми й дочекалися! Вже цієї неділі стартує заключний етап зимового сезону чемпіонату Асоціації футзалу Сумщини у Суперлізі. Більше нікому не треба сперечатися, представники якої з підгруп Вищої ліги зразка першого етапу є сильнішими. Варто просто запастися терпінням і, як кажуть у подібних випадках, попкорном, та спостерігати за перебігом подій на футзальних майданчиках, які, ми впевнені, будуть надзвичайно цікавими. А ваги цим протистоянням додаватиме ще й той факт, що у них визначатиметься не просто найсильніша команда Сумщини цього сезону, але й представник нашого регіону у Другій лізі чемпіонату України. Відповіді на усі головні питання, які турбують як представників команд, так і вболівальників, ми маємо отримати рівно за місяць, а отже, часу на розкачку та права на помилку ні у кого практично немає.

Після доволі довгої перерви матчі зимового чемпіонату АФС нарешті повернуться до Палацу студентського спорту СумДУ. Доволі символічно, що у поєдинках першого туру силами поміряються команди з різних підгруп, які у першій частині сезону між собою не перетиналися. Ну а про співвідношення сил у кожній з пар першого ігрового дня давайте порозмірковуємо більш конкретно.

28 лютого 2021 року /неділя/ Палац студентського спорту СумДУ
12:00 «CompService» – «Агросвіт»
Вже у матчі першого туру «CompService» доведеться скласти дуже серйозний іспит, адже їм протистоятиме одна з найсильніших за своїм складом команд ліги і, відповідно, один із головних її фаворитів. Але, відверто кажучи, довго розповідати про усю складність для номінальних господарів майбутнього поєдинку нам не хотілося б. «Комп’ютерники» прекрасно знали, куди та навіщо вони виходять, та, звичайно ж, розуміли, з командами якого рівня доведеться грати у Суперлізі. В принципі, до матчів з кожним суперником, ну хіба тільки за виключенням «Явора», футзальний колектив Тюріна підходитиме, м’яко кажучи, не у ролі фаворита. Воно так, можливо, навіть і краще, адже за відсутності зайвих завищених очікувань та психологічного тиску можна спокійно грати у свою гру. Ну а там вже побачимо, чи зможе «CompService» стати своєрідним андердогом, який, попри певне доволі скептичне ставлення з боку оточуючих, починає створювати проблеми яскраво вираженим фаворитам.

Як ми вже зазначили вище, саме таким фаворитом і є «Агросвіт». На першому етапі чемпіонату номінальні гості грали, скажімо так, відповідно до настрою. Усі ми чудово розуміємо, якщо оптимальний склад цієї команди гратиме на максимумі своїх можливостей, то реальний опір йому зможуть дати усього кілька представників нашого чемпіонату. Але це футзал, і на справі виходить так, що навіть найсильніші команди не завжди перемагають з рахунком 5:0, та й взагалі просто не завжди перемагають. Десь грає свою роль недооцінка суперника, десь – слабка реалізація створених моментів, ну а іноді просто не щастить. Ось саме на цьому етапі Максиму Мисловському буде надзвичайно важливо так мобілізувати своїх підопічних або партнерів по команді, щоб вони провели цей вирішальний міні-турнір з п’яти ігор максимально відповідально та сконцентровано, адже у поєдинках із «CompService» та, наприклад, із «Рятувальником», розігрується однакова кількість очок.

13:00 «Спартак» (Валіївка) – «Рятувальник»
Другим головним фаворитом Суперліги (а за своїм статусом, ймовірно, навіть першим) безперечно є «Рятувальник». Від самого початку сезону вболівальники та спеціалісти, оцінюючи шанси кожного з учасників, якщо можна так сказати, виносили «Рятувальник» за дужки. Ні у кого не викликав сумнівів той факт, що команда посяде одне з двох перших місць у підгрупі, та й зараз важко собі уявити, що представники Ромен можуть завершити сезон без нагород. Перепоною у цьому не може стати навіть той факт, що ця команда грає на два фронти та постійно перебуває у роз’їздах. До такого режиму у «Рятувальнику» усі давно вже звикли.

А от на кого дуже хочеться подивитися у вирішальних матчах, так це на валіївський «Спартак». Надзвичайно цікаво дізнатися, на що ж реально спроможний цей доволі непогано укомплектований колектив. Так, «Спартак» впевнено виграв групу Б, вразивши усіх переможною серією на старті сезону. Але було у цих хлопців і кілька невиразних ігор. Матч заключного туру проти «Технології» брати до уваги не будемо. Там «спартаківці» грали не основним складом, тай взагалі, відверто кажучи, так собі грали. У приватних розмовах з багатьма любителями футзалу доводилося чути думку, що «Агросвіту» та «Рятувальнику» цей «Спартак» протистояти не готовий. Але розповідати можна будь-що, а якусь вагу мають лише реальні справи. Якщо валіївцям дійсно вдасться дати бій роменцям, то їх шанси на успіх у медальних перегонах будуть оцінювати вже зовсім по-іншому.

14:00 «Явір» – «Lex VSK-СумБуд»
У заключній зустрічі ігрового дня у Суперлізі співвідношення сил буде приблизно таким же, як і у стартовій. Усі чудово розуміють, що від «Явора» у вирішальній частині чемпіонату особливо нічого ніхто не очікує. Думаємо, що й самі хлопці не будуть якось ображені таким формулюванням. Сам вихід до топ-шістки для них вже є серйозним успіхом. Ну а тепер варто викладатися у кожній грі та набиратися досвіду у поєдинках з такими серйозними опонентами. Якщо відбирати у них очки не вдасться, то ніхто критикувати не буде, адже реальне співвідношення сил усім чудово відоме. Ну а якщо вже вдасться створити якусь локальну сенсацію, то цей факт обов’язково не залишиться поза увагою.

Що стосується «Lex VSK-СумБуд», то ця команда у своєму нинішньому стані виглядає реальним претендентом на потрапляння у медальну трійку. Якби не якийсь неймовірний стартовий відрізок з кількох поспіль нічиїх, то «будівельники» цілком могли б і виграти свою підгрупу. Та це, об’єктивно кажучи, і не було надто принциповим. Куди важливіше боротися на максимумі своїх можливостей вже у вирішальних іграх.

Коментарі закриті.