Асоціація футзалу Сумщини

Анонс матчів першого туру у Першій лізі АФС

Вже сьогодні, 13 листопада, одразу після завершення останнього матчу Вищої ліги, у Палаці студентського спорту СумДУ стартує новий зимовий сезон і у Першій лізі АФС. Вже традиційно анонс стартових зустрічей буде суто поверхневим, адже наразі ми можемо орієнтуватися лише на склади команд, зазначені у заявкових листах, ну і на їх минулі досягнення, а цього мало, щоб скласти якусь об’єктивну картину про перспективи кожної з них.  

13 листопада 2021 року /субота/ Палац студентського спорту СумДУ 

17:00 «Автомобіліст» — FC «LIKARSKE»

Після надзвичайно вдалого минулого сезону «Автомобіліст», що цілком очевидно, виходить на старт нових змагань у статусі одного з претендентів на нагороди. У літнє міжсезоння склад лебединців зазнав певних кадрових змін, про що вони встигли повідомити на своїх сторінках у соцмережах. Найбільшу цікавість у публіки викликало, звісно ж, запрошення до лав команди Тараса Івченка нігерійського легіонера. Ну а наскільки такий крок був доцільним, ми побачимо вже по ходу сезону.

Якщо говорити про «LIKARSKE», то одразу ж варто відзначити, що це вже зовсім не та команда, яка виступала минулого сезону у Другій лізі. Виступала, до речі, доволі успішно. Перед стартом нового сезону номінальні гості серйозно підсилилися гравцями рівня Артема Гудименка, Артура Саралієва та Юрія Кобушка. А відтак, це має бути, як мінімум, твердий середняк ліги. Ну а медальні перспективи цього колективу ми оцінимо вже у процесі.

18:00 «Лідер» — «Спартак»

Ще одні вихідці з минулорічної Другої ліги планомірно рухаються уперед у напрямку підвищення рівня своєї команди. Цілком природно, що найкращим варіантом для цього є підвищення у класі. Серед кадрових змін у цьому колективі найбільш помітним є прихід Андрія Змислі. Досвіду цього гравця цілком достатньо, щоб додати команді впевненості на цьому рівні. На відміну від свого суперника, «Спартак» навпаки вирішив зробити крок назад. Минулорічна спроба пограти з найсильнішими командами міста позитивного результату не принесла. Ну хіба лише молоді гравці (наприклад, той же Тесленко) набралися певного досвіду. Отже, рішення заявитися саме у Першу лігу виглядає цілком логічним. Влітку «Спартак» дуже серйозно лихоманило, і у підсумку Павлюк і компанія явно не продемонстрували того результату, якого від них очікували. Тож будемо сподіватися, що вже взимку хлопці вийдуть із цього умовного піке, і продемонструють свій звичний рівень.

19:00 «Гранум» — «Суми-Псел»

Напередодні старту зимового чемпіонату капітан і тренер «Гранума» Олександр Даценко зазначив на своїй сторінці в одній із соцмереж, що цей сезон буде для його команди одним з найскладніших. За останні роки сніжківці зазнавали багатьох катаклізмів (назвемо це саме так). Була і втрата спонсора, після якої ніхто чітко не розумів, чи продовжать вони своє існування, і дуже серйозні кадрові перебудови. Проте, за будь-яких обставин «Гранум» завжди тримав марку. Нижче певного рівня (до того ж, рівня високого!) колектив не опускався. Тож, маємо надію, що і цього разу підопічні Даценка складуть гідну конкуренцію своїм суперникам по лізі. І одне з серйозних випробувань, яке проллє світло на перспективи цієї команди, відбудеться вже сьогодні.

«Суми-Псел» став одним з відкриттів минулого зимового сезону у Першій лізі. Після не надто вдалого старту «вовки» набрали обертів і добряче «покусали» багатьох суперників. До речі, серед жертв «чорно-помаранчевих» тоді опинився й «Гранум», який у першому колі зазнав поразки з рахунком 4:5. Є передчуття, що цього сезону номінальні гості будуть не менш непоступливими.

20:00 «СумДУ» — «Елітбуд»

Нарешті повертається до нашого чемпіонату команда університету, який свого часу дав дорогу у великий футзал багатьом відомим сумським виконавцям. Можна сказати, що на цьому етапі «політехівці» починатимуть усе з чистого аркушу. Новий склад, новий рівень для гравців, які лише починають знайомитися з футзалом… На початковому етапі їм, звісно ж, буде дуже непросто, але по ходу сезону хлопці мають набратися необхідного досвіду.

«Елітбуд» стартуватиме у новому сезоні фактично об’єднаним складом з «Олімпіком», з яким вони конкурували минуло річ. Ця команда за підбором виконавців дуже нагадує старий добрий «Олімпік» («Олімпік-Меліос»), який свого часу грав у яскравій жовтій формі. Тут вам і вихованці білопільського футзалу, і Калініченко зі Щербиною, і Крамаренко та Анцибор у воротах. Порівняно з минулим роком, Елітбуд втратив досвідченого Сергія Ткаченка, але натомість прийшов доволі перспективний Ілля Великодний. Словом, у першій грі «будівельники» з таким підбором виконавців не повинні мати якихось проблем, ну а далі вже побачимо.

Коментарі закриті.