Асоціація футзалу Сумщини

Літній чемпіонат АФС. Другий етап. Анонс матчів п’ятниці, 16 липня

У заключний день першого ігрового тижня другого етапу Літнього чемпіонату Асоціації футзалу Сумщини буде зіграно матчі другого туру у групі А Першої ліги. Як і у випадку з першим етапом, підгрупа, до складу якої увійшли п’ять команд, вимушена проводити ігри у дещо пришвидшеному темпі, щоб завершити змагання одночасно з іншими.

16 липня 2021 року /п’ятниця/ ФЦ «Барса»
17:30 «Спартак» — «Слобожанщина»

У першому поєдинку цього вечора зійдуться одні з головних фаворитів підгрупи. Саме ці дві команди, разом з «Лідером», видаються нам найбільш очевидними претендентами на перші два місця. Проте, як ви розумієте, хтось один із цієї трійці мусить залишитися за бортом, і, швидше за все, буде це саме той колектив, який гірше зіграє в лобових зустрічах з прямими конкурентами. «Слобожанщина» стартувала у другому етапі чемпіонату з доволі спокійної перемоги над «Олександрією», що має додати хлопцям хоча б трохи впевненості у власних силах. Та й взагалі, давати бій основним суперникам – це, звісно, важливо, але й свої «обов’язкові» очки треба не забувати брати. «Спартак», у свою чергу, перший тур пропускав. Та це жодним чином не повпливає на можливість оцінки перспектив команди з нашого боку. Незважаючи на не надто вдалий виступ «спартаківців» на старті літнього сезону, у Першій лізі вони є одними з реальних претендентів на медалі. Головне, щоб команда збиралася у більш-менш бойовому складі, ну а там вже Павлюк, Тесленко та, наприклад, Клименко мають щось вигадати. Для того, щоб розраховувати на прийнятний для себе результат, гравцям «Слобожанщини» потрібно максимально дисципліновано зіграти в обороні, щоб не дати супернику перетворити гру на щось подібне до того, що ми спостерігали в останньому поєдинку «Спартака» з «Динамо». Гравців «Слобожанщини» поки ще рано порівнювати з «динамівцями», а тому зіграти за подібною «бразильською» системою, коли команда багато пропускає, але забиває ще більше, у них навряд вийде.

18:30 «Олександрія» — «Факел»

У другому поєдинку зустрінуться два колективи, які у першому турі зазнали поразок. Звісно ж, списувати когось з рахунків вже після першого зіграного матчу – справа не зовсім правильна. Насправді, станом на зараз, абсолютно усі учасники групи теоретично можуть претендувати навіть на перше місце. Проте, втрачати відчуття реальності теж не варто. Цілком очевидно, що та сторона, яка зазнає поразки у цій грі, далі зможе претендувати вже хіба лише на якісь втішні місця. Тут є цікавим дещо інше. Нарешті ми зможемо побачити протистояння цих команд з приблизно рівним по силі опонентом. За будь-яких інших обставин це могла б вийти доволі цікава, видовищна гра. Але зараз є невелика підозра, що на її якість може дещо вплинути вантаж відповідальності. Також варто відзначити, що і «Факел», і «Олександрія» зараз матимуть найбільш реальну можливість набрати перші у цьому літньому сезоні залікові пункти, адже до цього вони не мали нагоди порадіти хоча б якомусь локальному успіху.

Коментарі закриті.