Асоціація футзалу Сумщини

Літній чемпіонат АФС. Анонс стартових матчів другого етапу

Вже завтра, 13 липня, у Літньому чемпіонаті Асоціації футзалу Сумщини стартує другий етап. Він обіцяє бути більш цікавим та конкурентним, ніж стартовий відрізок сезону, хоча б через те, що тепер протистояти один одному будуть більш рівні за силою суперники. Напередодні старту нового етапу буде зовсім не зайвим нагадати, що за його підсумками буде сформовано нові 4 підгрупи третього, заключного, етапу. Першу підгрупу третього етапу складатимуть по дві кращі команди з груп А і В Вищої ліги, другу – треті та четверті команди «вишки», третю – перші та другі команди Першої ліги, ну і четверту – решта команд Першої ліги. Ось таким чином в подальшому і буде визначено абсолютного чемпіона турніру.
Ну а тепер перейдемо безпосередньо до анонсу найближчих матчів.

13 липня 2021 року /вівторок/ Поле №3 ФЦ «Барса»

ВИЩА ЛІГА

17:30 «Технологія» — «Peroff»
Гравці «Peroff» відкриватимуть другий етап Літнього чемпіонату поєдинком проти одного з основних його фаворитів. Хоча, в принципі, якогось вирішального значення це не матиме, адже по факту інші двоє учасників групи А підходитимуть до зустрічей з командою Євгена Волченка теж у статусі фаворитів. Ми переконані, що зараз обов’язково знайдеться той, хто скаже, що номінальним гостям не варто було виходити до Вищої ліги, мовляв, ловити тут нічого. Але значно ближчою нам є версія, що з такими думками не варто взагалі брати участь у змаганнях. Лише у протистоянні з сильними суперниками можна й самим ставати сильнішими. І нехай ця думка виглядає дещо банальною, але сперечатися з нею немає жодного сенсу. До того ж, хто заважає «Peroff» здивувати усіх і стати своєрідним андердогом? Зрозуміло, що у «Технології» на цей рахунок є дещо інша думка. Не хотілося б вкотре повторювати розповіді про чудовий склад команди та про те, на що він здатен. Усе це ми побачимо трохи згодом. Безсумнівним є лише те, що втрати очок «технологами» тут і зараз не зрозуміє ніхто. І головне у подібній ситуації – жодним чином не допустити недооцінки суперника. Спорт такого не пробачає.

18:30 «Сервіс Люкс» — «CompService»
Про цікавість та принциповість цього протистояння у різні часи вже було написано чимало. Ці суперники раніше зустрічалися доволі часто. У важливих матчах, і не дуже. Перемагала в них як одна, так і інша сторона. Незмінним завжди було лише одне – на ці матчі ніхто ніколи не виходив байдужим, ніхто не хотів поступатися та не здавався без бою. Саме зараз інтерес до цього протистояння підігрівається ще й неймовірною турнірною значимістю. Зрозуміло, що зараз, коли ще жоден матч не відбувся, це лише суха, нічим не підкріплена теорія. Але усе виглядає таким чином, що «Технологія» одне з двох перших місць явно не віддасть, а ось за друге прохідне місце (не важливо, перше чи друге) будуть боротися саме ці дві команди. Зрозуміло, що у такій ситуації архіважливо, як мінімум, не поступитися в очному поєдинку з прямим конкурентом. Визначати фаворита цієї зустрічі ми не візьмемося. З одного боку, «Сервіс Люкс» зараз має значно потужніший склад, ніж той, який протистояв «комп’ютерникам» раніше. З іншого боку, «CompService» зовсім нещодавно продемонстрував, що навіть проти дуже серйозного суперника (конкретно у цьому випадку мова йде про «Lex VSK») може зіграти максимально дисципліновано і добитися потрібного результату. Нехай і було це в не надто важливій грі. Замість зайвих здогадок та прогнозів, хотілося б просто запросити вболівальників на цю гру. Повірте, такі цікаві поєдинки пропускати не варто!

13 липня 2021 року /вівторок/ Поле №4 ФЦ «Барса»

ПЕРША ЛІГА

17:30 «Факел» — «Лідер»
У Першій лізі очікується не менш цікава та запекла боротьба. Команди, яким, можливо, не так легко було протистояти більш майстерним суперникам, тепер можуть випробувати власні сили у поєдинках з собі рівними. Зрозуміло, що порівняти «Факел» з «Лідером» зараз ми можемо лише, так би мовити, заочно. Номінальні господарі не набрали жодного очка у групі А, але чинили значно досвідченішим гравцям «Сервіс Люкс» і «Сумиобленерго» гідний супротив. Що цікаво, у ворота цих суперників, як і у випадку зі значно скромнішою «Прокуратурою», «Факел» забив по два м’ячі. Якщо говорити про кадровий потенціал «Факела», то, перш за все, потрібно виділити Рогозу та Черних, які достатньо пограли на місцевому рівні і здатні реально приносити команді результат. «Лідер» теж залишив після першого етапу доволі позитивне враження. Як би це не було дивно, але навіть у поєдинку з «Lex VSK», програному з рахунком 1:10, «смугасті» фрагментами виглядали цілком пристойно. Ну а зустріч з «CompService» лише переконала, що враження про цей колектив не були хибними. Точкове підсилення під літній сезон лише додало номінальним гостям міці. Ну а більш конкретні висновки щодо їх перспектив зробимо вже за один-два тури.

18:30 «Слобожанщина» — «Олександрія»
Ну а закриватимуть ігровий день дві команди, про які складно скласти якесь однозначне враження. Перші дві гри у своїх підгрупах і ті, і інші, провалили без жодних шансів (звісно ж, матчі проти «Технології» та «Lex VSK» варто винести за дужки, адже команди знаходяться у зовсім різних «вагових категоріях»), а от на фініші першого етапу їм реально вдалося нас здивувати. «Олександрія» у кінцівці гри полоскотала нерви «комп’ютерникам», а «Слобожанщина» взагалі обіграла “Елітбуд”. Варто зізнатися, що у такий результат ми зовсім не вірили, що підтверджується роздумами, викладеними в анонсі. Так що хлопців можна лише зайвий раз похвалити за таку сенсацію. Зрозуміло, що у такій підгрупі усі від початку мають приблизно рівні шанси на успіх. Так що залишається лише побажати командам гарної гри і висловити надію, що інтрига тут житиме аж до самісінького останнього туру.

Коментарі закриті.