Асоціація футзалу Сумщини

“Ураган” – “Суми”: черговий іспит проти гранда

У суботу на нашу команду очікує один із найскладніших матчів у сезоні. Мало того, що від Сум до Івано-Франківська відстать більше тисячі кілометрів, так ще й грати доведеться проти гранда українського футзалу – “Урагану”.

Наразі розташування команд у турнірній таблиці також натякає на різницю у класі, але у футзалі ми дуже часто бачимо винятки із правил, тим паче, на старті сезону івано-франківський виглядає не дуже переконливо.

Розпочати варто спочатку, і нагати, що у “драконів” напередодні сезону були притаманні для нашого часу проблеми. Після навчально-тренувальних зборів, які проходили на півдні України, велика частина гравців та персоналу захворіла на коронавірус. Підготовчий процес довелося коригувати, тому не дивно, що й наразі підопічні Максима Павленка десь за рахунок матчів продовжують набирати оптимальну форму. Тим паче, нинішній розіграш турніру із системою плей-оф десь знецінює очки у регулярному чемпіонаті і дає можливість для експериментів.

Незважаючи на ці проблеми, в “Урагану” уже є перший трофей у сезоні, якщо так можна вважати. Підопічні Максима Павленка виграли “Фінал чотирьох” Кубку України, хоча фактично його ще можна вважати прововженням минулорічного розіграшу.

У чемпіонаті справи йдуть гірше (13 очків із 18 можливих), хоча, повторимся, наразі дуже суб’єктивно говорити про бали. “Ураган” однозначно потрапить у плей-оф, тим паче, із високого місця. А далі усе буде залежати від самих “драконів”.

У порівнянні із минулим сезоном, склад команди дещо змінився. Залишили команду Андрій Федюк і Юрій Когут, без яких раніше складно було уявити цю команду. Зато більше часу отримала молодь: Сенюк, Негела та інші. Не виключено, що у суботу не зможе взяти участь у матчі і вихованець сумського футзалу Артем Фаренюк, який отримав травму у грі з “Продексімом” і після цього на майданчику ще не з’являвся.

Принциповою ця гра буде і для наших хлопців. Цілик та Кефа є вихованцями академії “Урагану”, Зеленкевич грав у команді під орудою якраз Максима Павленка, і ураховуючи не дуже вдалий кар’єрний досвід, йому точно є що сказати. Особливою гра буде і для головного тренера “Сум” Івана Скіцка, який тривалий час працював у академії “Урагану”, а потім і тренував першу команду.

Нагадаємо, наразі у “Сум” чотири очки і дев’ята позиція, але відстані у другій частині турнірної таблиці мінімальні, тому після кожного з турів усе може змінитися. Щодо кадрових проблем, то знову не допоможе команді Дмитро Ігумнов, який продовжує відбувати дискваліцікацію.

Матч відбудеться у суботу, початок о 12.00. Посилання на трансляцію буде доступно у п’ятницю.

Пресслужба АФФК “Суми”

Коментарі закриті.