Асоціація футзалу Сумщини

Перша ліга Чемпіонату Сумської області. Анонс 15 тура

Фінішна пряма Першої ліги досягає свого апогею, і кожна наступна зустріч для колективів може стати вирішальною. Цієї суботи на нас чекає п’ятнадцятий за ліком тур, в якому особливої уваги вартий поєдинок між Динамо та Likarske. Щотижня на матчах ліги ми маємо змогу бачити кілька сенсаційних результатів, тож цікаво буде дізнатися як проведуть свої зустрічі фаворити. До вашої уваги анонс майбутніх ігр Першої ліги з футзалу.  

Гранум – Forza  (9:00 – спорткомплекс СДПУ)

Дуже важливий матч для Грануму, з точки можливості суттєво піднятися в “турнірці”. На підопічних Олександра Даценка чекає ще один колектив з дна турнірної таблиці – Forza. Проте є впевненість, що легкої прогулянки цього разу годі й чекати. Гостям щоразу чогось не вистачає в своїх поєдинках, через що колективу не вдається дорахуватися  залікових балів. Але сказати, що Forza якось провалювала зустрічі проти когось із суперників точно не можна. Гранум завжди активний попереду, та має найкращу атаку в лізі тому цілком логічно буде очікувати від гостей закриту манеру гри, щоб протидіяти Лютову і Ко. Назвати захист господарів безгрішним також не можна, саме через неуважність біля власних воріт, підопічним Даценко часто доводиться розплачуватися поділом очок з суперниками. Тому якщо і цього разу Гранум дозволить собі певну вальяжність в обороні, то ціною такої розслабленості можуть стати нагороди в Першій лізі. Що ж, впевнені, на господарів чекає напружена боротьба, тому з цікавістю очікуємо як складеться підсумковий результат для підопічних Даценка.

Наш прогноз 2:2

Натон – Спартак (10:00 – спорткомплекс СДПУ)

Мабуть останній шанс для Спартака втрутитися в боротьбу за третю позицію в чемпіонаті. Звісно для цього потрібно лише перемагати Натон, та враховувати як зіграють свої матчі Гранум та Динамо. Проте в першу чергу варто потурбуватися саме за власний позитивний результат. Постольчани явно будуть налаштовані взяти реванш за поразку 3:2 в першому колі, тим паче нині колектив на ходу маючи успішну серію з двох поспіль перемог. Обидві команди полюбляють діяти другим номером, тому цікаво буде подивитися хто візьме на себе роль ведучої та буде задавати темп матчу. Також для господарів не зайвим буде відпрацювати взаємодії гравців у грі проти п’яти польових, адже Нелін і Ко досить часто прибігають до підключень Дмитра Клименка, і що головне постійно це приносить їм дивіденди у вигляді забитих голів. Тому саме цей факт може стати ключовим у рівному матчі середняків таблиці. Що ж з цікавістю будемо слідкувати як складеться дане протистояння, а поки перед зустріччю віддамо невеличку перевагу підопічним Білоконя.

Наш прогноз- 2:3

ДФК Динамо Білопілля – ЗіКоНі (11:00 – спорткомплекс СДПУ)

Двоє невдах минулого туру зіграють очну зустріч між собою. Та якщо Білопільчанам вдалося нав’язати боротьбу Динамівцям з Сум, то у ЗіКоНі створити проблеми Грануму зовсім не вийшло. Тому даний поєдинок можна розцінювати як можливість реабілітуватися за минулий тиждень. До гостей цього разу приєднаються відбувші дискваліфікацію Руденко та Романенко, що відчутно дасть більше варіацій у складі. Від цієї зустрічі можна очікувати велику кількість забитих голів. Адже у другому колі ЗіКоНі виглядає більш менш рівно в атаці у своїх матчах, колектив щоразу знаходить шанси для того щоб забити пару голів, проте у захисті є явні проблеми, і 18 пропущених м‘ячів в останніх трьох турах тому підтвердження. Якщо вдасться уважніше діяти біля власних воріт, то можна думати і про довгоочікувану перемогу. Господарі також мають абсолютно ідентичні проблеми, і не завжди їм вдається нівелювати своїми  вдалими діями попереду , ту кількість помилок при обороні. Але як раз тут є просте пояснення  – і це велика кількість молодих виконавців, які через брак досвіду дозволяють суперникам скористатися своєю неуважністю. На що саме при виборі тактики зроблять ставку у грі обидва колективи дізнаємось під час матчу.

Наш прогноз – 5: 3

Динамо – Likarske (12:00 – спорткомплекс СДПУ)

Без сумніву центральне протистояння туру відбудеться між Динамо та Likarske.

Чим ближче фініш чемпіонату тим важливіше в таких матчах не поступатися своїм конкурентам, адже часу виправити ситуацію все менше. Динамівці на два бали відстають від гостей, тому перемога дозволить їм обійти Likarske в турнірній таблиці. Підопічні Віталія Паська невдало провели минулий матч проти СумДУ, тому колектив в першу чергу має собі довезти, що та осічка була випадковістю. А що може бути кращою реакцією ніж перемога над прямим конкурентом. Гості мають хорошу мобільність в атаці, тому впевнені це може стати для Динамівців великою проблемою, адже по грі з Динамо Білопілля ми бачили, що може статися з командою коли вмикаються швидкості від більш молодих колективів. Головне не наробити помилок у захисті та бути терплячими. Впевнені, досвідчені господарі мають план на гру, тому можна очікувати від матчу цікаву дуель тактик. Ну а хто кого переграє в цій партії покаже зустріч.

Наш прогноз – 2:4

Brocar-Star Peppers – СумДУ (11:00 – легкоатлетичний манеж СумДУ)

Лідер чемпіонату прийматиме студентів СумДУ, який минулого туру допоміг «перцям» забратися на вершину здолавши футзалістів Лікарського. Цього разу у підопічних Шумила не менш складна зустріч, адже дивлячись на календар Peppers нічого окрім перемоги розглядати аж ніяк не можна (на фініші у Brocar очні матчі проти Likarske та Гранумом). Тому думаємо налаштування на поєдинок буде максимально серйозним, інша справа наскільки готові вже не молоді гравці у складі господарів добігати за енергійними політехівцями. Саме за рахунок мобільності, гості святкували перемогу в минулій грі. Тому студентам цілком до снаги повторити те ж саме проти Peppers. Тим паче скоріше за все, зустріч піде за тим же сценарієм, де підопічні Валерія Карацюби будуть більше володіти м’ячем, а гравці СумДУ терпляче чекати на шанс в контратаках. На нашу думку ми станемо свідками цікавого поєдинку з  інтригуючою розв’язкою, ну а чи вдасться політехівцям вдруге поспіль засмутити лідера, побачимо по завершенню гри.

Наш прогноз – 4:2

Питання туру:

 1. Чи можна буде називати студентів СумДУ – «грозою авторитетів» після матчу з Brocar-Star Peppers.

 2. Чи вдасться продовжити переможну серію Натону

 3. Чи скористається Гранум очним поєдинком між Likarske та Динамо.

Відповіді на ці та інші питання ми дізнаємось по завершенні п’ятнадцятого туру в Першій лізі з футзалу.

Коментарі закриті.