Асоціація футзалу Сумщини

Підсумки матчів десятого туру Другої ліги Чемпіонату Сумської області

Команди Другої ліги Сумської області з футзалу зіграли свій черговий тур чемпіонату. Ми стали свідками досить неочікуваних результатів та розгромних перемог. Особливо в цьому плані постаралися колективи Оріону та Аквітану. Тож можемо констатувати той факт, що не всім командам тритижневий відпочинок пішов на користь. До вашої уваги огляд найцікавіших подій десятого туру Другої ліги з футзалу.

Зірка – ЕФК Олександрія 3:3

Як і очікувалося у центральному протистоянні групи «А» між Зіркою проти ЕФК Олександрія було багато цікавих подій, в якому підопічні Гученка дали справжній бій беззаперечному фавориту гри. В першу чергу далася в знаки фізична підготовка кровенчан які виглядали дуже мобільно і своєю активністю не давали «Адвокатам» можливості як слід готувати свої атаки, змушуючи їх швидко приймати рішення, що приводило до великої кількості помилок.

З самого початку зустрічі кровенчани більше володіли м’ячем проте дуже довго не могли раціонально використати виникаючі вільні зони у захисті господарів. Та все ж відчувалося, що гостям рано чи пізно вдасться знайти можливість для голу. Як завжди на допомогу прийшов стандарт (команда часто реалізовує розіграші стандартних положень ),  швидко розіграний кутовий і невідпорний удар Олександра Підлужного не залишили захисту Зірки можливості перегрупуватися та зіграти більш уважно.  

От в чому «Адвокати» точно аж ніяк не поступалися так це в досвіді. Саме цей важливий компонент зіграв ключову роль у поєдинку. Вже за хвилину якимось незрозумілим чином голкіпер Олександрійців не зумів спіймати м’яч, який по зрадницькі приземлився у воротах гостей. 1:1 і для футзалістів з Кровного треба починати все спочатку. Під завершення тайму колективи знову розіграли ту ж саму партію. Денис Назаренко з Олександрії холоднокровно реалізував побачення з воротарем господарів, і через хвилину Анатолій Шпаков вдало пробив вдруге у матчі зрівнявши рахунок.

Другий тайм дещо змінив положення справ на майданчику. Лідери чемпіонату активізувалися, та прибрали ініціативу до своїх ніг, почавши все активніше накривати суперника на чужій половині поля. І вже в середині другої половини Ігор Лобченко зумів вивести господарів уперед, вдало зігравши на відскоку. Хто знає як могла би завершитися зустріч, як би одразу в наступній атаці більш вдалішим був Брухно Валентин, який влучив у стійку звільнившись від опіки захисника. Про це можна лише гадати, а так ми стали свідками чудового голу у виконанні Сергія Некрасова, котрому вдався чудовий дальній удар, що допоміг тепер вже Олександрійцям зрівняти рахунок. Кінцівка поєдинку пройшла повністю за атаками Зірки, які намагалися вирвати перемогу, проте до реальних гольових нагод справа так і не дійшла. Можна хіба, що згадати замикання на дальній стійці від Євгена Страшка, але м’яч пройшов задалеко від воріт. Закономірна нічия 3:3, яка як ми думаємо задовольнила дві сторони.

Колос – Ярославна 2:3

Хороший матч подарували нам гравці Колосу та Ярославни. Обидва колективи подарували вболівальникам безкомпромісну гру, де м’яч надовго не затримувався у центрі поля.

Першими за справу взялися футзалісти Ярославни, перемога яких залишала як мінімум до наступного туру команду  у четвірці. Дальній удар Іллі Малика дезорієнтував голкіпера Колосу та влетів майже по центру воріт. Було помітно, що Путивльчани не збираються ділити залікові бали у цьому протистоянні і активно накривали господарів на кожному клаптику майданчику, не даючи вільно розпоряджатися м’ячем. Майже одразу «Партизани» марнують стовідсотковий момент розігруючи атаку три в одного захисника, але цього разу Дмитро Карімов виправився за пропущений гол. І як це часто буває, спрацювало всім відоме неписане правило: «Не забиваєш ти, заб’ють тобі». Необачний вихід з власних воріт голкіпером «Партизан» перетворився у гол в виконанні Сергія Балінського, який пішов до кінця та випередив стража Ярославни на боковій і спокійно переправив круглого у порожні ворота. Проте Путивльчани досить швидко знову вийшли вперед, перехопивши м’яч в центрі поля, гравці швидко розіграли атаку наконечником якої виявився Ігор Рєзнік. І коли здавалося команди так і підуть на перерву, футзалісти Колоса організували дві хороші нагоди для взяття воріт. Спочатку  Балінський поцілив у поперечину , а потім Бірченко Віктор більш вдало розпорядився епізодом після асисту все того ж Сергія Балінського. Пішовши на відпочинок за нічийного рахунку, обидва колективи мали час аби обдумати як діяти у другому таймі.

На вирішальну частину гри Підліснівці вийшли більш зарядженими, та мали кілька перспективних ударів, але або голкіпер Ярославни, або просто брак влучності завадили господарям вийти вперед.

Загалом на майданчику точилася рівна гра, без особливої ініціативу з боку однієї із команд. І мабуть логічним був би саме такий підсумок матчу, проте пані фортуна буває дуже примхлива і якщо десь дарує, то в інший раз може і забрати. Саме так і сталося в нашому протистоянні, адже тоді в першому матчі між цими колективами доля удачі посміхнулася підопічним Діденка, коли Ігор Рєзнік наприкінці матчу не зумів реалізувати шестиметровий удар подарувавши Колосу їх дебютне очко у сезоні. Цього разу відлуння тієї гри наздогнало команду і необов’язково пропущений гол після помилки захисту все ж не дозволив Підліснівцям вдруге зіграти внічию проти Ярославни. Путивльчани нарешті прервали свою безвиграшну серію яка налічувала чотири матчі, та здобуває надважливу перемогу 3:2.

Аквітан – Елітбуд – 8:2

Вже вкотре в сезоні «Будівельник» наступають на одні і ті ж граблі так і не зумівши призвичаїтись до гри проти колективів із швидким переходом з оборони в атаку. І якщо матч першого кола можна було списати на невдалий день з боку Елтібудівців ,то повторна зустріч цих колективів лише підтвердила беззаперечну перевагу Роменчан. Команда знову відгрузила вісім м’ячів тим самим суттєво підпсувавши статистику «Будівельникам». Головним нашим питанням до гри було, хто з гравців готовий взяти на себе роль лідера в атаці господарів, і з цією ношею просто чудово впорався новачок команди Андрій Сліпухін, який не лише допомагав партнерам та диригував атакою, а і вбивче для гостей реалізовував власні нагоди оформивши покер у матчі. Сказати краще про гру за вісім голів Аквітану, як не старайся та все одно не вийде. Можемо лише додати, що вищесказаного покеру у виконанні Сліпухіна по м’ячу забили: Хмелівський, Обзор, Чорнуха та Калацький Денис. Більш ніж впевнена перемога Роменчан, що дозволила команді очолити групу «Б», обігнавши саме Елітбуд. «Будівельникам» побажаємо як умога швидше відійти від цієї невдачі, та знову радувати своїх вболівальників хорошою грою та результатом.

ТРО Суми- Оріон – 3:11

Мало хто очікував такого рахунку в протистоянні ТРО Суми – Оріон Осоївка. Особливо якщо звертати увагу на результат їх першої очної зустрічі котра завершилася бойовою нічиєю 3:3. Проте, можливо, військові потрапили під гарячу руку злих на власні невдачі Краснопільчан. Цього дня все пішло не за планом ТРОшників, головним козирем яких є вміння втягнути суперника в силовий футзал, де вони почувають себе як риба у воді. Та футзалісти Оріону були максимально сконцентровані на здобутті позитивного результату. Бувають матчі які краще забути та відпустити. Мабуть саме це краще за все зробити військовим, які ще не втратили шанси за потрапляння в четвірку, тому часу посипати голову попелом просто не має. Осоївці більш ніж гучно заявили всім хто сумнівався у їх силах, та продемонстрували, що ще зарано списувати колектив з рахунків претенденту на чемпіонство. Одинадцять забитих голів і повторення рекорду результативності сезону, яке в першому колі встановили гравці Зірки тому підтвердження. Дуже впевнена перемога Оріону з загальним рахунком 11:3, і команда повертається на другу сходинку, обійшовши ЕФК Олександрію.

 Валедіанс – Батальон 7:3

Чергова розгромна перемога туру. Цього разу гравці Валедіанса не залишили шансів команді Батальон. Не часто підопічні Леоніда Сеня балують своїх вболівальників великою кількістю забитих голів. Та все ж важливість цього поєдинку була неоціненна, адже втрата очок фактично залишала колектив за межами боротьби за жадану четвірку. Тому господарі підійшли до гри максимально зосередженими і з перших хвилин взялися до справи. У самісінькому дебюті гри Синяговський, Гладишев та Гутенко відзначилися по голу, та зробили вагому заявку на перемогу. Розраховувати на позитивний результат за такої кількості гравців гостей було важко, проте все ж промінець надії подарував Дмитро Кондратюк відквитавши один гол. Та все ж ще до завершення тайму Михайло Скоробагатько оформив дубль та закрив усі питання щодо остаточного результату.

 У другій половині команди віднеслися з повагою один до одного розписавши мирову 2:2 та встановивши підсумковий рахунок 7:3.  

Bingo-Peroff  – Фортуна 2:1

Мабуть найспокійніша гра з усього туру. Але це тільки за результатом. Peroff приймали Фортуну і суттєво ускладнили життя останнім на потрапляння у четвірку. Матч першого кола колективи розписали мирову 1:1, тому питання хто виявиться сильнішим у цій парі залишалося відкритим. Фортуні конче була потрібна перемога, тому очікувалося з її боку гра першим номером та захоплення територіальної переваги. Саме така гра більше на руку футзалістам Peroff, адже Вольченко і Компанія левову частку своїх ігр ведуть  від оборони з розрахунком на контратаки. У порівнянні з іншими матчами цього ігрового дня зустріч пройшла з невеликою кількістю небезпечних моментів. На гол господаря Вадима Гльози у першому таймі за гостей відповів Олександр Тітарєв.

Друга половина пройшла у обопільній боротьбі в якій більш вдалими виявилися гравці Bingo-Peroff, яким зусиллями Євгена Качайла під кінець зустрічі вдалося вирвати таку бажану перемогу. Залишилося чотири тури до завершення першого етапу, і буде цікаво подивитися кому ще вдасться зробити підніжку підопічним Ігумнова.

ФК Балу – Хлібодар 6:7

Неймовірний матч за всіма статтями розіграли між собою гравці Балу та Хлібодару. Поєдинок, який вже сміливо може претендувати на кам-бек сезону. Хоча на початку гри все виглядало зовсім по іншому і здавалося що ми станемо свідками чергового для цього туру матчу в одні ворота. Проте яким же було наше здивування коли після приголомшливого першого тайму у виконанні Балу, стане не менш приголомшлива відповідь у виконанні Хлібодару. Команди розіграли справжній триллер із безперечно казковою розв’язкою.

Що ж про все по порядку. Команди без хвилинної розкачки взялися до справи і почали в’язати павутиння власних атак біля воріт один одного. Вже на третій хвилині своїм голом відзначився один із лідерів господарів Мірошниченко Сергій. Та як слід встигнути насвяткуватися підопічним Корсуна не вдалося і неуважність у захисті призвела до голу у відповідь у виконанні Дробного Романа. Команди продовжували «уколи» один одного попереду, діючи без оглядки на власні володіння. І якщо відкрита манера гри давалася кожному із колективів, то з гольовими нагодами на початку було не все так однозначно. Майже бездоганна реалізація у виконанні господарів і команда йде на відпочинок з рахунком 4:1. Можна лише здогадуватися про, що просив своїх підопічних Станіслав Корсун, адже коли все вдається попереду важливо не забувати про прагматичну частину цієї захоплюючої гри. Хоча другий тайм команда знову таки розпочала максимально активно, та зуміла збільшити відрив ще на два м’ячі. Важко сказати, що далі трапилося з командою… мабуть зарано колектив повірив у власну перемогу, та неочікував такого супротиву від гостей. Саме після шостого пропущеного голу у Степанівців почало виходити в атаці. Протягом наступних двадцяти хвилин Хлібодар не лише спромігся скоротити рахунок, а і спочатку на сорок сьомій зрівняти його. І коли вже кожен зловив себе на думці, що мабуть на цьому все,  Малюченко Євген забиває свій взагалі третій гол у зустрічі та виводить свою команду вперед. Оговтатися після такого у гравців Балу просто не було часу. Неймовірна перемога Хлібодару, що увірвався до першої четвірки чемпіонату групи «Б»

ІМК Слобожанщина – Антифутбол 1:3

Хто б міг подумати після першого кола, що команда Антифутбол зможе серйозно втрутитися за боротьбу на потрапляння у першу четвірку групи «А». Проте чудовий старт другого кола і переможна хода яку набрав колектив зі специфічною назвою не залишила жодних шансів своїм суперникам. І як наслідок, перемога над «Агрономами» приблизила команду до цілі на відстань одного залікового очка. Хоча початок зустрічі був вдалішим саме для гравців Слобожанщини, господарі більше володіли м’ячем та першими відкрили рахунок. Микита Воронцов завершив атаку ударом з близької відстані. Та не встигли господарі як слід насолодитися лідерством, коли за гостей Микола Коломієць вже відновив паритет у зустрічі зігравши на підбиранні та потужно пробивши у кут воріт. Далі гра продовжила відбуватися все за тим же малюнком, «Агрономи» атакують та намагаються щось винайти попереду, а футзалісти Антифутболу вичікують свій момент розраховуючи на швидкі контратаки. І така тактика змусила довго чекати. Зеленський Сергій після перехоплення втік у відрив, та сповна скористався своїм шансом. До перерви командам не вдалося більше створити гольових нагод, тому колективи пішли відпочивати за мінімальної переваги гостей. «Агрономи» за такого рахунку поступалися місцем у турнірній таблиці, тому мусили вносити корективи, щоб переломити хід зустрічі. Друга половина фактично не відрізнялася від першої, усі потуги господарів розбивалися об щільні редути захисту Антифутболу. Здається молодий колектив зумів віднайти потрібний баланс і має менше проблем з провалами позаду після втрат м’яча на половині суперника. Гості терпляче чекали на свій шанс, самовіддано виконуючи чорнову роботу біля власних воріт і були нагороджені за це на сороковій хвилині, коли чергова швидка контратака дозволила все тому ж Зеленському Сергію викотити м’яча на порожні ворота для Андрія Якущенка, який з кількох метрів перевів круглого у незахищені ворота «Агрономів». За такої гри це була вагома заявка на чергові три пункти, які б стали для колективу Антифутбол третіми поспіль. Десять хвилин, що лишалося дограти у поєдинку, ніяк не вплинули на перебіг подій на полі. Гості без особливих проблем довели поєдинок до переможного, та як говорилося раніше впритул приблизилися до головної мети першого етапу сезону.  

Підсумки туру:

  • Команди продовжують дивувати своєю високою результативністю, перевиконавши всі очікування та наколотивши у ворота один одного 61 гол!!!
  • Наближається до завершення перший етап чемпіонату, і боротьба за потрапляння до четвірки щасливчиків загострюється все більше.

Приємно вразили:

  1. Звісно ще раз не сказати про гру Балу та Хлібодару буде справжнім злочином з нашого боку. Команди продемонстрували футзал, який ми так любимо, за що і дякуємо обом колективам!
  2. На тлі величезної кількості розгромів ледь не загубився ще один центральний поєдинок, який подарував нам яскраву безкомпромісну гру, з інтригою до фінального свистка. І все це ми про матч Зірки проти ЕФК Олександрії.
  3. Неймовірно впевнена перемога Аквітану та захоплення лідерства групи «Б», аж ніяк не можливо обійти стороною. Чудова гра та прекрасний результат з боку Роменчан.

Герой туру: Малюченко Євген, без хет-трику якого не було б вражаючого кам-беку з боку Хлібодару, цілком заслуговує на звання герой туру! 

Коментарі закриті.