Асоціація футзалу Сумщини

Літній чемпіонат АФС. Анонс матчів четверга, 12 серпня

У четвер, 12 серпня, у Літньому чемпіонаті АФС відбудеться чотири гри. У Вищій лізі «Сумиобленерго» номінально прийматиме «CompService», у Першій «NK-Group» зіграє з «Лідером», а «Слобожанщина» з «Елітбудом», а у єдиному матчі Другої ліги зустрінуться «Факел» та «Олександрія».

12 серпня 2021 року /четвер/ Поле №3 ФЦ «Барса»

17:30 «Сумиобленерго» – «CompService»

Найбільш цікавою цього дня, звісно ж, буде зустріч «енергетиків» та «комп’ютерників». Враховуючи результати матчів першого туру, можна сказати, що саме у цьому поєдинку просто зараз може визначитися чемпіон Вищої ліги. Ситуація тут дуже схожа на ту, яку ми спостерігали у Суперлізі напередодні ігор понеділка. Після перемоги над «Динамо» «Сумиобленерго» перебуває у своєрідній виграшній позиції. Перемога команди Євгена Хабовця практично зніме усі питання щодо боротьби за перше місце у другому дивізіоні Літнього чемпіонату АФС. Нічия, хоча, суто теоретично, й має бути, скажімо так, рівнозначною для обох сторін, теж більше влаштує номінальних господарів, адже «CompService» ще доведеться зіграти з «Динамо». Ну а перемога «комп’ютерників» є необхідною не лише самій команді Тюріна, але й «динамівцям», які отримають шанс знову втрутитися у чемпіонську боротьбу. Словом, інтрига нас очікує неабияка. Мінімальне право на помилку є лише у гравців «Сумиобленерго», але вони це навряд триматимуть у голові, адже зазвичай таке налаштування призводить до поразки.

Ну і насамкінець підсумуємо цей анонс невеличким порівнянням статистичних показників команд. Наразі цей сезон складається більш вдало саме для «CompService». Якщо на першому етапі чемпіонату «енергетики» занесли собі в актив дві перемоги («комп’ютерники» виграли тричі, зігравши на одну гру більше), то на другому етапі вони не здобули жодного залікового балу. Номінальні гості, у свою чергу, набрали на другому етапі чотири очки. Гравці «Сумиобленерго» цього сезону забивали у середньому 3,7 голів за матч, а «CompService» – 4,75. 

18:30 «NK-Group» – «Лідер»

У центральному матчі другого туру у Першій лізі зустрінуться «NK-Group» і «Лідер». Номінальні гості, які цього літнього сезону виглядали доволі переконливо і справили своєю грою дуже хороше враження, неочікувано поступилися «Слобожанщині». Таким чином, їх шанси на чемпіонство у цьому дивізіоні, які на старті заключного етапу виглядали цілком реальними, тепер стали якщо не примарними, то значно меншими. Для того, щоб зберегти їх до останнього туру, треба обов’язково вигравати цей матч. «NK-Group»  зараз на ходу. Після перемоги над «Елітбудом» саме краснопільці виглядають очевидним  фаворитом підгрупи. Навіть у такому, далекому від зимового (мова йде про склад «Явора»), складі вони почали планомірно набирати очки, і зупинити їх тепер буде дуже важко. Як показують матчі перших турів фінального етапу, результати, яких команди досягали на другому етапі чемпіонату, тут вже не мають принципового значення, а тому навіть стовідсотковий переможний показник «Лідера» не дає «смугастим» жодних привілеїв. Припускаємо, що у випадку, якщо «помаранчево-чорним» вдасться зібрати на цю гру оптимальний склад, саме вони будуть діяти першим номером. Ну а далі усе буде залежати вже від того, як Сергій Шатьорний побудує контргру своєї команди.   

12 серпня 2021 року /четвер/ Поле №4 ФЦ «Барса»

17:30 «Слобожанщина» – «Елітбуд»

В іншому матчі другого туру у Першій лізі «Слобожанщина» прийматиме «Елітбуд». Як ми вже зазначили вище, перемога «аграріїв» над «Лідером» стала для нас, певною мірою, неочікуваною. Тим більше, враховуючи відсутність головної ударної сили переможців – Богдана Антипенка. Тим не менш, три очки в активі цього колективу вже є, і тепер на нього очікує наступне, не менш непросте, випробування. «Елітбуд» і за звичайних обставин є доволі серйозним опонентом, а тут ще й турнірне положення вимушує гравців цієї команди грати лише на перемогу. А сили та можливості для її досягнення у номінальних гостей реально є. У випадку, якщо, припустимо, «Лідер» та «Елітбуд» синхронно візьмуть по три очки, на нас очікуватиме просто шикарна розв’язка. Ну а перемога «Слобожанщини», або навіть нічия, остаточно позбавлять «червоно-синіх» будь-яких серйозних турнірних перспектив. Так чи інакше, тепер вже «Елітбуд» поставиться до «Слобожанщини» більш серйозно, ніж це могло б бути ще тиждень тому. Так чи інакше, господарі вже примусили суперників по дивізіону з собою рахуватися.

18:30 «Факел» – «Олександрія»

Ну а у Другій лізі цього дня зустрінуться команди, які поступилися у першому турі. І якщо мінімальну поразку «Олександрії» від «Спартака» ще якось можна пояснити, то «Факел» дійсно неприємно здивував. Звісно ж, потрібно одразу зробити поправку на те, що команда Черних та Рогози грала дуже чисельно обмеженим складом, та й «Локомотив» – це далеко не прохідний суперник. Головне у цій ситуації для обох команд те, що більш довгий календар, порівняно з іншими лігами, ще дозволяє їм усе виправити. Варто лише просто зараз почати набирати очки. Як ви розумієте, удача тут посміхнеться лише комусь одному. Це саме той випадок, коли нічия не влаштує жодну зі сторін, а зіграє на руку їх прямим конкурентам.

Коментарі закриті.