Асоціація футзалу Сумщини

Літній чемпіонат АФС. Фінальний етап. Анонс матчів 2-го туру Суперліги

У понеділок, 9 серпня, на полі №3 футбольного центру «Барса» відбудуться матчі другого туру Суперліги літнього чемпіонату АФС. Враховуючи швидкоплинність фінального етапу, існують варіанти розвитку подій, за яких долю чемпіонства буде вже майже вирішено просто зараз, а також ті, за яких інтрига перед заключним туром досягне свого максимуму.

09 серпня 2021 року /понеділок/ Поле №3 ФЦ «Барса»
17:30 «Сервіс Люкс» – «Технологія»
Саме перший матч ігрового дня можна вважати центральним у цьому турі. Воно і не дивно, адже у ньому зустрінуться команди, які здобули перемоги у перших іграх. Хоча, є тут один нюанс. Гадаємо, усі ви чудово розумієте, що, незважаючи на те, що за них нараховується рівна кількість залікових балів – по три, ці дві перемоги мають трохи різну вагу. Перемога над «Lex VSK» дає «перевізникам» можливість зіграти тепер по результату. Нічия, наприклад, їх влаштує значно більше, ніж «технологів», адже десь навіть на рівні підсвідомості є розуміння того, що набрати очки у поєдинку останнього туру з «Гранумом» їм буде значно легше, ніж «Технології» у протистоянні з «Lex VSK». Ну а перемога номінальних господарів, чесно кажучи, автоматично зніме практично усі питання щодо переможця чемпіонської гонки. Відповідно, «Технології» варто налаштовуватися лише на перемогу, щоб тримати ситуацію повністю під своїм контролем. Здавалося б, саме підопічні Михайла Жогла і є фаворитами пари, але ми б радили не поспішати з якимись висновками. Це вирішальний етап у найвищому за рангом дивізіоні, а тому долю матчу можуть вирішувати навіть якісь не надто помітні деталі. Ну скажіть, чи усі ви вірили, що «перевізники» візьмуть три очки у першому турі?

18:30 «Гранум» – «Lex VSK»
Поступившись «Сервіс Люкс», «Lex VSK» автоматично загнав себе у дуже незручне становище. Тепер підопічним Валерія Шепеля потрібно не просто самим вигравати дві своїх гри, але й сподіватися на «допомогу» конкурентів. Можливо, це звучатиме трохи дивно, але у першій грі «помаранчевим» доведеться вболівати за «Технологію». Звісно ж, ми зараз розглядаємо потенційну стратегію, відповідно до якої Ханюков і його партнери по команді ще можуть опинитися на першому місці, бо якось складно собі уявити, щоб вони вже зараз опустили руки і погодилися на «срібло». Як ви розумієте, сподіватися на поразку «перевізників» від «Гранума» не надто розумно (хоча й виключати такого розвитку подій не варто), а тому краще вже вирішувати усі питання в очному поєдинку з «біло-синіми». У такому випадку може скластися ситуація, коли одразу у трьох команд буде по шість очок, але зараз настільки далеко уперед ми забігати не будемо. Якщо це питання ще буде актуальним, розглянемо його вже перед заключним туром.

Ну а що ж «Гранум»? Команді Олександра Даценка залишається лише виходити на майданчик і грати у своє задоволення. Якщо зачепитися за результат не вийде, хлопцям ніхто не дорікне. Вони і так вже досягли більшого, ніж від них очікували. Ну а у випадку пристойного супротиву більш досвідченому і майстерному супернику вони отримають свою порцію компліментів. Головне, щоб усе обійшлося без пошкоджень та зайвих непорозумінь.

P.S.Заздалегідь звертаємо увагу гравців та представників команд на те, що, враховуючи швидкоплинний формат фінального турніру, у випадку рівності очок як у трьох, так і у двох перших команд, чемпіон визначатиметься за додатковими показниками.

Коментарі закриті.