Асоціація футзалу Сумщини

Перша ліга. Група Б. Анонс матчів 16-го туру

У групі Б Першої ліги зимового чемпіонату АФС у неділю, 14 березня, відбудеться повна програма шістнадцятого туру. Вже зараз тут починається найцікавіше. Результати матчів минулого туру дали зрозуміти, що не все тут так однозначно й прогнозовано. Тому й зараз будемо анонсувати майбутні зустрічі з певною обережністю. Отже, починаємо.

14 березня 2021 року /неділя/ Спорткомплекс ІФК СДПУ ім.А.С.Макаренка
17:00 «Суми-Псел» – «Олімпік»
Після поразки двотижневої давнини від «Гранума» «Олімпік» на майданчик так і не виходив, адже поєдинок з «Forza» минулого тижня не відбувся. Попри те, що ця команда посідає у турнірній таблиці третє місце, саме вона наразі є головним переслідувачем «Автомобіліста». Зрозуміло, що два матчі, які є в запасі, треба ще виграти, але за втраченими очками саме «Олімпік» є другим. «Суми-Псел» проводив другу частину сезону дуже добре, але поразки від «Автомобіліста» та «Елітбуда» трохи вплинули на міцність позицій «вовків» у турнірній таблиці. Вплинули, звісно ж, негативно. Враховуючи поточну ситуацію, «Олімпік» просто зобов’язаний брати три очки. Хоча б задля збереження реальної чемпіонської інтриги.

18:00 «Гранум» – «Локомотив»
«Гранум» тиждень тому неприємно здивував своїх вболівальників, зігравши внічию з «Вальхаллою». Тепер дуже схоже на те, що підопічні Олександра Даценка будуть боротися конкретно за третє місце. Ну хіба лише «Олімпік» зробить подарунок у вигляді можливості позмагатися за «срібло». У будь-якому випадку треба набирати очки і сподіватися на краще. Тим більше, календар зустрічей у сніжківців виглядає цілком прийнятним. Разом з тим, заздалегідь рахувати перемоги ми б їм не радили. «Локомотив», хоч і посідає передостаннє місце, останнім часом набрав серйозний хід, що цілком відповідає назві команди. Сім набраних очок у трьох останніх зустрічах, одним із суперників у яких був «Елітбуд», виглядають доволі переконливо. Піднятися у таблиці вище представники Ворожби, швидше за все, вже не зможуть, але попсувати нерви фаворитам їм цілком до снаги.

19:00 «Forza» – «Вальхалла»
Поєдинок принципових суперників, фаворита в якому визначити доволі складно. Як ми вже писали перед зустріччю цих команд у першому колі, ця принциповість полягає не лише у сусідстві у турнірній таблиці, а ще й тому, що декілька гравців «Вальхалли» свого часу грали разом з Олександром Бабичем та іншими виконавцями, які зараз складають кістяк колективу «Forza». В першу чергу, мова йде про Дениса Лупача. По факту обидві команди зараз претендують на підсумкове п’яте місце, і саме результат їх очної зустрічі буде мати дуже важливе значення у цій боротьбі. У вищезгаданому поєдинку першого кола перемогу з рахунком 6:3 святкувала «Вальхалла». Також варто відзначити той факт, що «Forza» у дванадцяти матчах цього сезону жодного разу не зіграла унічию. Ще однією командою групи Б, яка може похвалитися таким показником, є «Олімпік». А ось «Вальхалла» навпаки розписувала мирову аж п’ять разів. Як ви могли здогадатися, це найвищий подібний показник у підгрупі.

20:00 «Автомобіліст» – «Елітбуд»
Ну а на десерт нам залишиться центральний матч туру. Фактично це буде зустріч першої та другої команд групи Б, але, як ми вже зазначали вище, для «Елітбуда» це місце, швидше, є тимчасовим. Важливість цієї гри для обох колективів важко переоцінити. «Автомобілісту» необхідно дотримуватися свого «чемпіонського» графіку, відповідно до якого втрачати очки ніяк не можна, адже «Олімпік» насправді значно ближче, ніж здається на перший погляд. Ну а «Елітбуду» треба будь-як втриматися у призовій трійці. Хоча, не варто відкидати й максимально оптимістичний для «будівельників» сценарій. У разі перемоги над «Автомобілістом» вони цілком можуть увімкнутися у боротьбу за чемпіонство. А там ще й зустріч з «Олімпіком» буде попереду. У матчі першого кола з рахунком 5:3 перемогли лебединці. Ну а у складі теперішніх номінальних гостей цей матч мав найбільше запам’ятатися Роману Єременку, який тоді оформив «дубль», а на додачу ще й заробив дві жовті картки і, відповідно, вилучення.

Коментарі закриті.